Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #71
RE: Sprint Layout
Płytka złożona w SL z gerberów generowanych przez program Traxmaker


Załączone pliki
.lay6  płytka test gerber trax-sprint.lay6 (Rozmiar: 221.48 KB / Pobrań: 334)

73 Jurek
14-12-2014 13:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,064
Dołączył: 29-01-2010
Post: #72
RE: Sprint Layout
dla odmiany z protela, częściowo już przerobiona, fragment, proponuje przejrzeć masy


Załączone pliki
.lay6  pcb.lay6 (Rozmiar: 324.75 KB / Pobrań: 304)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2014 14:58 przez SQ4AVS.)
14-12-2014 14:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #73
RE: Sprint Layout
I wreszcie odpowiedź jak przenieś płytki z Eagla do Sprinta
z pliku brd. (spakowany bo strona nie chciała zapisać formatu brd. jako załącznika) wygenerowano gerbery i sprincie zapisano ponownie- co wyszło proszę ocenić. Moim zdaniem można przenosić płytki do SL z wszystkich programów mających możliwość generowania gerberów, no może konieczne będą niewielkie poprawki.


Załączone pliki
.zip  eagle.zip (Rozmiar: 12.52 KB / Pobrań: 249)
.lay6  test -Eagle.lay6 (Rozmiar: 109.13 KB / Pobrań: 296)

73 Jurek
14-12-2014 18:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,064
Dołączył: 29-01-2010
Post: #74
RE: Sprint Layout
Jurku metodę znałem od dawana ale spójrz na sposób przeróbki tej pcb, jak jest jakaś większa praca to moim zdaniem lepsza wspomniana przez Ciebie metoda na podkładkę -patrz mój plik (metodę na podkładę stosuję, robiąc pcb np. na podstawie zdjęcia jak nie chce mi się projektować pcb)
14-12-2014 20:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: 21-10-2009
Post: #75
RE: Sprint Layout
Jurku. Jedna warstwa wychodzi bezbłędnie. Czy próbowałeś tej metody z drukiem dwustronnym.
Poniżej moje wyniki z jedną warstwą.
.lay6  mun.lay6 (Rozmiar: 901.26 KB / Pobrań: 281)
.zip  Munin190412.zip (Rozmiar: 297.3 KB / Pobrań: 228)

Pozdrawiam - Witek
14-12-2014 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #76
RE: Sprint Layout
Rafał w sumie metod na konwersję pcb jest wiele, nasze dyskusje niech będą inspiracją dla kolegów mających mniejsze doświadczenie w posługiwaniu się programami.
Witku SP1HQA w poście #71 tego wątku masz płytkę dwustronną - da się zrobić

73 Jurek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2014 21:07 przez SP9IZM.)
14-12-2014 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 153
Dołączył: 08-03-2010
Post: #77
RE: Sprint Layout
Czy jest możliwość edytowania danego elementu czy tylko stworzenie nowego makro?

Mam TSOP20, a chce zrobić TSOP24.

http://sq8aqx.blogspot.com/
09-02-2015 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: 21-10-2009
Post: #78
RE: Sprint Layout
Jest taka możliwość. W oknie "Macros" usuwasz zaznaczenie "Add as component" , przeciągasz element do obszaru roboczego, Najeżdżasz kursorem na podświetlony element, pkm, klikasz na "Split group". Po skończonej modyfikacji podswietlasz i klikasz "Built group".

Pozdrawiam - Witek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2015 21:55 przez SP1HQA.)
09-02-2015 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #79
RE: Sprint Layout
Pomocy, coś się stało z Layout-em. Po uruchomieniu jest obraz prawidłowy-na czarnym ekranie jest siatka,ale jeśli zacznę cokolwiek rysować ,w momencie wejścia kursorem na część roboczą ekran robi się biały. Widać tylko dwie linie kierunkowe w kolorze czerwonym i różowy element, który po puszczeniu LKM znika.
Program przeinstalowałem i dalej to samo.
06-03-2015 2:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3IQ Offline
Bogdan
****

Liczba postów: 262
Dołączył: 23-10-2011
Post: #80
RE: Sprint Layout
Macieju, to jest wina kompa na 99.99%, a dokładniej to pamięć RAM.
73! Bogdan, SP3IQ
06-03-2015 13:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości