Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,084
Dołączył: 29-01-2010
Post: #71
RE: Sprint Layout
dla odmiany z protela, częściowo już przerobiona, fragment, proponuje przejrzeć masy


Załączone pliki
.lay6  pcb.lay6 (Rozmiar: 324.75 KB / Pobrań: 321)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2014 14:58 przez SQ4AVS.)
14-12-2014 14:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #72
RE: Sprint Layout
I wreszcie odpowiedź jak przenieś płytki z Eagla do Sprinta
z pliku brd. (spakowany bo strona nie chciała zapisać formatu brd. jako załącznika) wygenerowano gerbery i sprincie zapisano ponownie- co wyszło proszę ocenić. Moim zdaniem można przenosić płytki do SL z wszystkich programów mających możliwość generowania gerberów, no może konieczne będą niewielkie poprawki.


Załączone pliki
.zip  eagle.zip (Rozmiar: 12.52 KB / Pobrań: 264)
.lay6  test -Eagle.lay6 (Rozmiar: 109.13 KB / Pobrań: 315)

73 Jurek
14-12-2014 18:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,084
Dołączył: 29-01-2010
Post: #73
RE: Sprint Layout
Jurku metodę znałem od dawana ale spójrz na sposób przeróbki tej pcb, jak jest jakaś większa praca to moim zdaniem lepsza wspomniana przez Ciebie metoda na podkładkę -patrz mój plik (metodę na podkładę stosuję, robiąc pcb np. na podstawie zdjęcia jak nie chce mi się projektować pcb)
14-12-2014 20:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EX_USER01 Offline
Account not Activated

Liczba postów: 27
Dołączył: 21-10-2009
Post: #74
RE: Sprint Layout
Jurku. Jedna warstwa wychodzi bezbłędnie. Czy próbowałeś tej metody z drukiem dwustronnym.
Poniżej moje wyniki z jedną warstwą.
.lay6  mun.lay6 (Rozmiar: 901.26 KB / Pobrań: 300)
.zip  Munin190412.zip (Rozmiar: 297.3 KB / Pobrań: 243)
14-12-2014 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #75
RE: Sprint Layout
Rafał w sumie metod na konwersję pcb jest wiele, nasze dyskusje niech będą inspiracją dla kolegów mających mniejsze doświadczenie w posługiwaniu się programami.
Witku SP1HQA w poście #71 tego wątku masz płytkę dwustronną - da się zrobić

73 Jurek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2014 21:07 przez SP9IZM.)
14-12-2014 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 157
Dołączył: 08-03-2010
Post: #76
RE: Sprint Layout
Czy jest możliwość edytowania danego elementu czy tylko stworzenie nowego makro?

Mam TSOP20, a chce zrobić TSOP24.

http://sq8aqx.blogspot.com/
09-02-2015 16:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EX_USER01 Offline
Account not Activated

Liczba postów: 27
Dołączył: 21-10-2009
Post: #77
RE: Sprint Layout
Jest taka możliwość. W oknie "Macros" usuwasz zaznaczenie "Add as component" , przeciągasz element do obszaru roboczego, Najeżdżasz kursorem na podświetlony element, pkm, klikasz na "Split group". Po skończonej modyfikacji podswietlasz i klikasz "Built group".
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2015 21:55 przez EX_USER01.)
09-02-2015 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 126
Dołączył: 31-05-2011
Post: #78
RE: Sprint Layout
Pomocy, coś się stało z Layout-em. Po uruchomieniu jest obraz prawidłowy-na czarnym ekranie jest siatka,ale jeśli zacznę cokolwiek rysować ,w momencie wejścia kursorem na część roboczą ekran robi się biały. Widać tylko dwie linie kierunkowe w kolorze czerwonym i różowy element, który po puszczeniu LKM znika.
Program przeinstalowałem i dalej to samo.
06-03-2015 2:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3IQ Offline
Bogdan
****

Liczba postów: 265
Dołączył: 23-10-2011
Post: #79
RE: Sprint Layout
Macieju, to jest wina kompa na 99.99%, a dokładniej to pamięć RAM.
73! Bogdan, SP3IQ
06-03-2015 13:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4IRX Offline
Janusz
*

Liczba postów: 47
Dołączył: 04-07-2010
Post: #80
RE: Sprint Layout
(06-03-2015 2:04)SP5CGI napisał(a):  Pomocy, coś się stało z Layout-em. ...
Temat znany producentowi od października 2014. Poświęcono mu co najmniej dwa wątki na forum (w części dot. Sprint-Layout):
http://forum.abacom-online.de/phpBB3/vie...=76&t=4127
http://forum.abacom-online.de/phpBB3/vie...=10&t=4180
Zrzuty ekranowe zdają się wskazywać, że dot. to problemu podobnego do opisanego przez Ciebie.
Ale wskazują na innych jako potencjalnych winowajców.
Niestety moja (nie)znajomość niemieckiego nie pozwala mi powiedzieć nic więcej.
73! - Janusz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2015 21:42 przez SP4IRX.)
25-03-2015 21:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości