Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 526
Dołączył: 02-11-2010
Post: #121
RE: Sprint Layout
Można obracać o dowolny kąt. Podświetl element a następnie kliknij w strzałkę przy kółku do obracania i tam wpisz dowolny kąt.
20-05-2016 9:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-10-2011
Post: #122
RE: Sprint Layout
Mam problem z generacja plików produkcyjnych.
Generalnie tylko z jedną płytką mam problem.
Po wygenerowaniu plików GERBER między koordynatami X i Y nie ma myślnika, a to powoduje odrzucenie przez maszyny produkcyjneSad

Poradzi ktoś coś?
05-01-2017 11:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 402
Dołączył: 18-06-2009
Post: #123
RE: Sprint Layout
Jak możesz to zamieść ten plik tutaj może coś poradzimy

Andrzej
05-01-2017 22:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-10-2011
Post: #124
RE: Sprint Layout
Jest to płytka modułu radiowego HUSAREK DSP.


Załączone pliki
.lay6  moduł radiowy.lay6 (2).lay6 (Rozmiar: 535.14 KB / Pobrań: 226)
05-01-2017 23:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 347
Dołączył: 23-03-2010
Post: #125
RE: Sprint Layout
(05-01-2017 23:01)SP9KN napisał(a):  Jest to płytka modułu radiowego HUSAREK DSP.

Koordynaty X i Y równe "0" muszą się znależć w lewym górnym rogu projektowanej płytki. Trzeba to zrobić w programie SprintLayout.
W tedy powinno być OK.
Rysio!
06-01-2017 12:59
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-10-2011
Post: #126
RE: Sprint Layout
A możesz podpowiedzieć jak?
06-01-2017 13:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 347
Dołączył: 23-03-2010
Post: #127
RE: Sprint Layout
(06-01-2017 13:03)SP9KN napisał(a):  A możesz podpowiedzieć jak?

- Powiększyć wymiar Height do 150mm,
- Przesunąć punkt "0" który znajduje się na osi "Y" poniżej rysunku płytki, w pozycję górnego lewego rogu projektowanej płytki, przy pomocy myszki,
- Powrócić do wymiaru Height" = 100mm,
- Zapisać zmiany.
Gerber powinien być wtedy prawidłowy.
Rysio!
06-01-2017 14:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-10-2011
Post: #128
RE: Sprint Layout
Rysio, niestety dalej mam odpowiedź z fabryki:
"could not open the file.we need gerber file in fomat of RS-274x "
07-01-2017 10:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 402
Dołączył: 18-06-2009
Post: #129
RE: Sprint Layout
I jak Przemek udało się ?

sprawdzałem w oryginale i z zaleceniami Rysia i w obu przypadkach a testowałem to na http://www.gerber-viewer.com/
działa

Pozdrawiam

ANdrzej
09-01-2017 0:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-10-2011
Post: #130
RE: Sprint Layout
Rysio - super oj plik przeszedł.
Jakiej wersji SP6 używasz??
09-01-2017 9:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości