Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP9KN Offline
Przemek
***

Liczba postów: 244
Dołączył: 18-10-2011
Post: #111
RE: Sprint Layout
Dziękuję za podpowiedź.

Powiedźcie mi bo będę zamawiał płytki z chin (pierwszy raz) jak przygotować pliki GERBER własnego projektu?
Jest jakiś szczególny sposób, jakieś opcje (np. tego nie zaznaczaj a to zaznaczaj) ??
13-03-2016 14:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #112
RE: Sprint Layout
Witam
"Zepsuł" mi się SP6. Używam Windows 7.Od paru dni otwierane PCB są półprzezroczyste, dawniej takie nie były, a to bardzo przeszkadza.
Czy to da się jakoś wyłączyć?


Załączone pliki Miniatury
İmage

.lay6  PA_G6ALU.lay6 (Rozmiar: 67.87 KB / Pobrań: 218)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2016 0:57 przez SP5CGI.)
09-05-2016 0:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 342
Dołączył: 23-03-2010
Post: #113
RE: Sprint Layout
Twój załącznik otworzyłem na swojej Viście, no i nie ma nic niepokojącego. Otworzył się normalnie.
Rysio!
09-05-2016 10:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 700
Dołączył: 20-09-2009
Post: #114
RE: Sprint Layout
Ustawiamy na C2 i po prawo klikamy ground plane.
3cm od C2.
Wyłączony


Załączone pliki Miniatury
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2016 13:45 przez SP6AUO.)
09-05-2016 13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #115
RE: Sprint Layout
Pomogło przeinstalowanie SP6. Dalej nie wiem co było przyczyną takiego zachowania.
Na forum jest parę zrzutów ekranów z podobnym błędem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2016 0:18 przez SP5CGI.)
10-05-2016 0:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 700
Dołączył: 20-09-2009
Post: #116
RE: Sprint Layout
Teraz dopiero zajarzyłem o co Ci chodzi.
Zaraz to sprawdzę


Twój program był dobry.
O tym co Cię drażni decyduje ta ikonka na górnym pasku obok ikonki " i ", te splecione dwie ścieżki.W załączniku ta ikonka na której jest kursor.(biała strzałka)
To nie jest wadliwe to jest bardzo przydatna funkcja.
İmage İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2016 12:39 przez SP6AUO.)
10-05-2016 9:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
****

Liczba postów: 741
Dołączył: 29-08-2009
Post: #117
RE: Sprint Layout
(10-05-2016 9:58)SP6AUO napisał(a):  O tym co Cię drażni decyduję ta trzeci ikonka na górnym pasku obok ikonki I te splecione dwie ścieżki.W załączniku ta ikonka na której jest kursor.(biała strzałka)
To nie jest wadliwe to jest bardzo przydatna funkcja.

nowe ;-) Dziękuję ;-)

MAc

PZK OT-50 Gliwice
pzk.gliwice.pl zapraszamy wszystkich chętnych z całej Polski
10-05-2016 10:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 342
Dołączył: 23-03-2010
Post: #118
RE: Sprint Layout
To dlatego projekt Maćka sp6cgi był u mnie dobry, tak to już bywa, coś włączymy niechcący....no i klops.
Rysio!
10-05-2016 10:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #119
RE: Sprint Layout
Dziękuję za "coś nowego". OT, CZŁOWIEK UCZY SIĘ PRZEZ CAŁE ŻYCIE.
10-05-2016 13:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
***

Liczba postów: 244
Dołączył: 18-10-2011
Post: #120
RE: Sprint Layout
Czy w SP6 można obracać elementy o dowolny kąt czy tylko o 45st ?
20-05-2016 9:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości