Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #101
RE: Sprint Layout
szift daje 1/2 siatki a ctrl pomija siatkę,kursor chodzi płynnie. Trzymasz wciśnięty klawisz i jeździsz precyzyjnie kursorem.
I musi być wyłączone przyciąganie do padów,to czerwone kółko na dole. Ale na screenach widzę że masz wyłączone.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2016 17:11 przez SP7WMX.)
25-02-2016 17:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 256
Dołączył: 18-10-2011
Post: #102
RE: Sprint Layout
Dobra to pytanie do znawców...
Mam płytkę w BMP/PDF lub dowolnym innym formacie... Oczywiście nie wymagam od SP6, żeby ją rozpoznał, ale czy jest jakaś możliwość, żeby ustawić ją np. jako tło lub cokolwiek innego żeby ułatwić sobie pracę?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-02-2016 12:20 przez SP9KN.)
26-02-2016 12:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 752
Dołączył: 20-09-2009
Post: #103
RE: Sprint Layout
Czy można wyłączyć to czarne pole z danymi X Y i tej reszty ?
Chwilami bardzo przeszkadza.
İmage

Andrzej
08-03-2016 17:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #104
RE: Sprint Layout
Kliknij u góry Options -General settings - Crosshair i tam ptaszki odznacz i już Smile
08-03-2016 18:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 752
Dołączył: 20-09-2009
Post: #105
RE: Sprint Layout
Jacek,jest już.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2016 20:29 przez SP6AUO.)
08-03-2016 20:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 256
Dołączył: 18-10-2011
Post: #106
RE: Sprint Layout
Jak w SP6 zaznaczyć obszar w którym nie ma laminatu?
Mam dość dużą płytkę i chciałem wyciąć w niej dziury pod elementy obudowy i nie tylko.
11-03-2016 15:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #107
RE: Sprint Layout
Rysujesz obszar (zone) i w properites zaznaczasz cutout area albo rysujesz circle i w properites zaznaczasz filed i cutout area
11-03-2016 15:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 256
Dołączył: 18-10-2011
Post: #108
RE: Sprint Layout
Dziękuję za podpowiedź.

Powiedźcie mi bo będę zamawiał płytki z chin (pierwszy raz) jak przygotować pliki GERBER własnego projektu?
Jest jakiś szczególny sposób, jakieś opcje (np. tego nie zaznaczaj a to zaznaczaj) ??
13-03-2016 14:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 126
Dołączył: 31-05-2011
Post: #109
RE: Sprint Layout
Witam
"Zepsuł" mi się SP6. Używam Windows 7.Od paru dni otwierane PCB są półprzezroczyste, dawniej takie nie były, a to bardzo przeszkadza.
Czy to da się jakoś wyłączyć?


Załączone pliki Miniatury
İmage

.lay6  PA_G6ALU.lay6 (Rozmiar: 67.87 KB / Pobrań: 234)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2016 0:57 przez SP5CGI.)
09-05-2016 0:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 360
Dołączył: 23-03-2010
Post: #110
RE: Sprint Layout
Twój załącznik otworzyłem na swojej Viście, no i nie ma nic niepokojącego. Otworzył się normalnie.
Rysio!
09-05-2016 10:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości