Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 264
Dołączył: 18-10-2011
Post: #151
RE: Sprint Layout
Zadzwoń to Ci wyjaśnię wszystko, za dużo pisania.
Telefon poszedł na PRV.
18-07-2019 8:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8BAI Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 31-10-2009
Post: #152
RE: Sprint Layout
Witam,
Mam pytanie do użytkowników Sprinta - czy ktoś może ma tzw. "footprint" inaczej makros tranzystorów MRF186 i MRF 9189 i może udostępnić?
Z góry dziękuję
73 de Jacek
19-07-2019 15:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SPO3O2OL Offline
_._. _ _._
****

Liczba postów: 305
Dołączył: 07-01-2017
Post: #153
RE: Sprint Layout
Wydaje się że doszedłem jak tworzyć przelotki w SL6 używając Trough pad ale jakiej opcji użyć aby pewne przelotki z padem były zasłonięte maską w przypadku gdy nie są wykorzystywane do montażu podzespołów a jedynie łączą ścieżki między warstwami nie wiem.Czy da się to zrobić w SL6?

Edit:Wydaje się,że coś znalazłem.Zaznaczam Solder mask a następnie klikam tylko w te przelotki które mają być zamaskowane.Widzę w Photoview,że taka przelotka nie ma jakby miedzi wokół Pada.Tylko czy będzie tam wykonany Vias?Myslę że tak gdyż w Edit dany Pad jest wyświetlany na niebiesko po odznaczeniu w Solder mask.Prośba o weryfikację toku myślenia.

Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2019 16:59 przez SPO3O2OL.)
18-08-2019 16:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 542
Dołączył: 30-07-2011
Post: #154
RE: Sprint Layout
(18-08-2019 16:31)SPO3O2OL napisał(a):  ...jakiej opcji użyć aby pewne przelotki z padem były zasłonięte maską...
Czy da się to zrobić w SL6?

Tak, da się to zrobić.
vias, pady itp. w SL 6.0

73 Paweł
18-08-2019 17:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości