Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 255
Dołączył: 18-10-2011
Post: #141
RE: Sprint Layout
Tak ale jakoś nie da się tego zrobić na punktach tych co oblewają resztę...
22-01-2018 10:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek
****

Liczba postów: 466
Dołączył: 14-02-2015
Post: #142
RE: Sprint Layout
Bo to błąd w projekcie płytki....

73 Staszek SP2GNB
22-01-2018 10:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #143
RE: Sprint Layout
Troszkę jestem zaskoczony.
W poszukiwaniu footprinta gniazda USB przejrzałem google i wyskoczyła mi jakaś rosyjska paczka z SL5 i dość pokaźnym folderem MACROS. Po rozpakowaniu skopiowałem sobie do istniejącego MACROS i ponieważ nazwy były cyrylicą to musiałem pozmieniać bo Sprint wyświetlał znaki zapytania i nie otwierał. Przeglądam sobie co tam jest i nagle widzę takiego dziwoląga jak kondensator o 3 nóżkach.
Problem w tym że ten element ja sam stworzyłem jakiś czas temu (2-3lata) i istnieje do dziś w moim MACROS i dam sobie coś uciąć że nigdy nie udostępniałem tego w sieci. Jeszcze raz sprawdziłem zipa i nie ma wątpliwości że ten element pod moją nazwą i identycznym wyglądem jest w tej paczce. Innego "mojego" footprinta nie namierzyłem.
Jak to wytłumaczyć?
19-05-2018 18:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 442
Dołączył: 30-07-2011
Post: #144
RE: Sprint Layout
Witaj,

Może makr z footprintami nie udostępniałeś, ale projekt z tym Twoim makrem / footprintem pewnie już tak.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2018 19:49 przez SQ8MVY.)
19-05-2018 19:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #145
RE: Sprint Layout
Nie ma takiej opcji. A jeśli nawet to kto po za polakiem nazwie element "kondensator"?
A makra przecież nie ciągną się za projektem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2018 20:20 przez SP7WMX.)
19-05-2018 20:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FYS Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: 12-12-2009
Post: #146
RE: Sprint Layout
A masz/miałes Kolego legalny aby ten SL5 a moze ściągałes juz jakieś makra z netu? Rosjanie jakimś sposobem mają dostęp do zalegalizowanych(?) darmowych wersji SL. Backdoory jakieś?
19-05-2018 21:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYN Offline
Janusz
*

Liczba postów: 41
Dołączył: 17-05-2012
Post: #147
RE: Sprint Layout
(19-05-2018 18:40)SP7WMX napisał(a):  Troszkę jestem zaskoczony. ... Przeglądam sobie co tam jest i nagle widzę takiego dziwoląga jak kondensator o 3 nóżkach. ... Jak to wytłumaczyć?
Zamieść ten element, to sprawdzę u siebie na SL6.

Pozostali koledzy - prośba, jak się nie znacie, to nie zmyślajcie i nie twórzcie nowych teorii.
20-05-2018 14:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 442
Dołączył: 30-07-2011
Post: #148
RE: Sprint Layout
(19-05-2018 20:20)SP7WMX napisał(a):  A makra przecież nie ciągną się za projektem.

Katalogi z makrami nie są zapisywane w pliku projektu, ale użyte makra już są zapisywane.
Otwierając projekt na innym komputerze, makra są umieszczone na PCB, skąd można je skopiować, zapisywać itd....

To, że nie udostępniałeś projektu , nie znaczy, że nie wyciekł z komputera...

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2018 19:10 przez SQ8MVY.)
20-05-2018 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7WMX Offline
Jacek
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 08-07-2012
Post: #149
RE: Sprint Layout
http://telemeh.blogspot.com/2015/01/crea...acros.html
Download macros ,taki jest link na połowie strony.
Z tego pobrałem.
Folder Makrosy (nie mam cyrylicy więc "po naszemu")
Folder "Ot rozrabotcikow" Od użytkowników? No,to by się zgadzało.
Kondensator.LMK ,to właśnie ten.
Po analizie to wygląda tak że ten kondensator jako jedyny zapisałem w folderze z makrami który wcześniej był ściągnięty z sieci.Tak jakby ściągając nowy folder z makrami jednocześnie udostępniamy go.
Kilkadziesiąt innych elementów które mam zapisane w folderze USER nie pojawiło się, tylko ten jeden zapisany w "doinstalowanym" ze 4 lata temu folderze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2018 23:46 przez SP7WMX.)
20-05-2018 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 442
Dołączył: 30-07-2011
Post: #150
RE: Sprint Layout
Witam,

To teraz zostało odpowiedzieć na pytanie, czy masz oryginalną licencjowaną wersję SL.
Oryginalny SL zakupiony u producenta nie udostępnia żadnych plików do sieci. Jedyną rzeczą jaką robi, to przy uruchomieniu lub na żądanie użytkownika łączy się z serwerem producenta i odpytuje o dostępne aktualizacje.

A co do tej wersji SL5, który jest w archiwum z makrami, pod linkiem, który zamieściłeś. Jeżeli go używasz, to go odinstaluj i kup oryginał. Kwota niewielka, a będziesz miał pewność, że nic Ci nie wycieknie......

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2018 9:48 przez SQ8MVY.)
21-05-2018 9:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości