Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,022
Dołączył: 29-01-2010
Post: #11
RE: Sprint Layout
Najtaniej bezpośrednio u producenta, możesz poprosić kogoś z Polski by zapłącił Ci paypalem
24-09-2010 10:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6RLH Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 13-03-2010
Post: #12
RE: Sprint Layout
Witam.
Dziękuję za szybką odpowiedz.
No tak troche jest tych firm rozprowadzających program, ale mimo wszystko szkoda, że brak jest jakiejś rodzimej firmy.
Rzeczywiście trzeba będzie skorzystać z paypaya.
73 i pozdrawiam
Jarek de sp6rlh
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2010 16:42 przez SP6RLH.)
24-09-2010 16:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6NVO Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 19-11-2010
Post: #13
RE: Sprint Layout
Witam.Bawię się SL ładnych parę lat i jestem bardzo zadowolony.A wcześniej testowałem niby te najlepsze.Powiem kolegom ,że nie ma nic lepszego do naszego eksperymentowania.A dla tych co chcieli by poeksperymentować to u wschodnich kolegów w/w program jest do pobrania.
http://cqham.ru/
19-11-2010 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tjako Offline


Liczba postów: 1
Dołączył: 24-02-2011
Post: #14
RE: Sprint Layout
(19-11-2010 22:19)sp6nvo napisał(a):  Witam.Bawię się SL ładnych parę lat i jestem bardzo zadowolony.A wcześniej testowałem niby te najlepsze.Powiem kolegom ,że nie ma nic lepszego do naszego eksperymentowania.A dla tych co chcieli by poeksperymentować to u wschodnich kolegów w/w program jest do pobrania.
http://cqham.ru/

Rzeczywiście macie rację, ale... spróbujcie tego -- PCB Wizzard -- równie prosta uniwersytecka produkcja New-Wave-concepts.com
pozdr
24-02-2011 18:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
xcrayx Offline


Liczba postów: 1
Dołączył: 01-04-2011
Post: #15
RE: Sprint Layout
Witam
Można w tym programie tworzyć własne elementy (makra) ?
Pozdrawiam
03-04-2011 22:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9MDD Offline
Rysiek
****

Liczba postów: 378
Dołączył: 01-02-2009
Post: #16
RE: Sprint Layout
To proste, przygotowujesz swój element z padów kresek lini, ewentualnie rozgrupowujesz jakiś istniejący i go przerabiasz.
Następnie zaznaczasz cały element myszką i z menu file wybierasz save as macro.
Zapisz to w katalogu makr najlepiej zrób tam swój katalog, będzie łatwiej szukać

...przede wszystkim nie zakłócać...
05-04-2011 19:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8GUM Offline
Jacek
**

Liczba postów: 72
Dołączył: 13-12-2009
Post: #17
RE: Sprint Layout
Czy ktoś z kolegów ma zapisane makro filtru kwarcowego PP-9-A2 ?? Jak ak nie, to będę ryzował sam Smile

Zapomniałem jeszcze dopisać biblioteke przekaźników Wink Dzięki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2011 22:44 przez SQ8GUM.)
12-11-2011 22:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
3Z6AEF Offline
Waldek
***

Liczba postów: 234
Dołączył: 27-06-2009
Post: #18
RE: Sprint Layout
(12-11-2011 22:44)SQ8GUM napisał(a):  [...]makro filtru kwarcowego PP-9-A2 ?[...]
Jurek SQ6BBA zrobił taki projekt z wykorzystaniem PP9A2 - może to wystarczy?
12-11-2011 23:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4HKQ Offline
Zdzisław SK!
****

Liczba postów: 490
Dołączył: 19-08-2009
Post: #19
RE: Sprint Layout
Jacek prosisz i masz. Musiałem zamieścić w postaci projektu, bo forum makra nie daje załączyć. Z projektu możesz pobrać makro i dołączyć do swego programu SL.


Załączone pliki
.lay  PP9A2.LAY (Rozmiar: 1.54 KB / Pobrań: 630)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2011 0:49 przez SP4HKQ.)
13-11-2011 0:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8GUM Offline
Jacek
**

Liczba postów: 72
Dołączył: 13-12-2009
Post: #20
RE: Sprint Layout
Dziękuję bardzo, projekty wystarczyłu i już mam swoją biblioteczkę, przekaźnik jaki mnie interesował znalazłem u Rysia SP6IFN w projekcie, więc wszystko mam, dziękuję!
Swoją drogą, powoli przekonuję się do Sprint Layout, wcześniej robiłem swoje projekty w eaglu. Zaeta eagla to edytor schematów, ale obwody drukowane przyjemniej robi się w SL.
13-11-2011 10:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości