Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 153
Dołączył: 08-03-2010
Post: #401
RE: Analizator EU1KY
(12-03-2018 12:33)DH1AKF napisał(a):  
Cytat:Jak zmusić miernik do pracy powyżej 150MHz?

SHOW_HIDDEN YES
BAND_FMAX 590 MHz (test!)
SI5351_MAX_FREQ 200 MHz

73, Wolfgang

Potwierdzam, działa powyżej 150MHz, ale problem z zawieszaniem się.

http://sq8aqx.blogspot.com/
12-03-2018 13:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 17
Dołączył: 15-02-2018
Post: #402
RE: Analizator EU1KY
Cytat:Potwierdzam, działa powyżej 150MHz, ale problem z zawieszaniem się.
Opisz bliżej problem, więc mam szansę go rozwiązać ...
Nawiasem mówiąc, piszę i czytam z Google Translator.
12-03-2018 18:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 153
Dołączył: 08-03-2010
Post: #403
RE: Analizator EU1KY
https://youtu.be/SPK1c9Av8TA

1:53 filmu. Zatrzymuje się, jedynie wyłączenie i ponowne włączenie pomaga.

http://sq8aqx.blogspot.com/
13-03-2018 11:57
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 17
Dołączył: 15-02-2018
Post: #404
RE: Analizator EU1KY
Cześć Robert, dzięki za test. Jednak nie widzę prawdziwego pomiaru, ale tylko bardzo szybko palcami ... Nie mogę ani zrozumieć, ani analizować.
73, Wolfgang
Cześć Robert, dzięki za test. Jednak nie widzę prawdziwego pomiaru, ale tylko bardzo szybką grę palcami. Nie mogę tego zrozumieć ani przeanalizować.
73, Wolfgang
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2018 12:54 przez DH1AKF.)
13-03-2018 12:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2EER Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 131
Dołączył: 17-06-2009
Post: #405
RE: Analizator EU1KY
Witam - Koledzy co prawda śledzę ten temat - ale mam pytanie czy do pracy analizatora w wersji 500 MHz jest nowa pcb - jeżeli tak to proszę o info kto ma na sprzedaż.
pozdrawiam Jacek.
13-03-2018 21:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #406
RE: Analizator EU1KY
Nie , to sprawa softu - post 400 i 401.
Mam do odstąpienia uruchomioną płytkę.
Info na PW.
13-03-2018 23:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 129
Dołączył: 09-12-2010
Post: #407
RE: Analizator EU1KY
Gdzie aktualnie i za ile można zakupić Discovery?

SP5CGI - Za ile?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2018 23:43 przez SQ4BJO.)
13-03-2018 23:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #408
RE: Analizator EU1KY
Wszelkie informacje na PW
14-03-2018 0:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 17
Dołączył: 15-02-2018
Post: #409
RE: Analizator EU1KY
(13-03-2018 11:57)SQ8AQX napisał(a):  https://youtu.be/SPK1c9Av8TA

1:53 filmu. Zatrzymuje się, jedynie wyłączenie i ponowne włączenie pomaga.

Sugestia: Wyłącz i włącz, możesz kontynuować grę!
Poważnie: To menu służy do pomiaru anten wielopasmowych.
WPo prostu podłącz prawdziwą antenę, alenie niet jakiś terminator!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2018 18:15 przez DH1AKF.)
17-03-2018 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 120
Dołączył: 31-05-2011
Post: #410
RE: Analizator EU1KY
Cześć Wolfgang
Ten błąd występuje i w pozycji "Measurment". Po wykonaniu kilku pomiarów zawiesza się.Trzeba miernik wyłączyć i następnie ponownie włączyć.
17-03-2018 19:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości