Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 15-02-2018
Post: #411
RE: Analizator EU1KY
Ok, dzięki za błąd! Czy mógłbyś opisać używane parametry? To ułatwiłoby wyszukiwanie błędu.
17-03-2018 19:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 15-02-2018
Post: #412
RE: Analizator EU1KY
Oto STM32F7 Discovery:

https://www.amazon.de/STM32F746G-DISCO-E...746g-disco

Coś nowego:
Limity częstotliwości są teraz 400 Khz i 600 MHz
05-04-2018 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTK Offline
Grzegorz
**

Liczba postów: 91
Dołączył: 13-07-2009
Post: #413
RE: Analizator EU1KY
W dobrej cenie moduły ma Mouser

Sprzedam sprzęt pomiarowy:elektroda
ATT ,ZPFM4E
06-04-2018 9:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 255
Dołączył: 18-10-2011
Post: #414
RE: Analizator EU1KY
Chyba raczej miał...
06-04-2018 9:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 20
Dołączył: 20-08-2009
Post: #415
RE: Analizator EU1KY
Jeśli interesuje kogoś komplety i w obudowie , to proszę na PW .
Piszę oczywiście o analizatorze
Myślę że Admin nie będzie miał nic przeciw .
Pozdrawiam
14-04-2018 20:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 135
Dołączył: 09-12-2010
Post: #416
RE: Analizator EU1KY
Za jedyne?
15-04-2018 9:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #417
Photo RE: Analizator EU1KY
Witam

Ja powracam do tematu tego analizatora , konkretnie do jego zasilania.
Chcialbym zastosowac akumlatorki 1.2 V . Np 8 takich akumlatorkow ( 8 x 1.2 = 9.6 V )
Czy taki modul moglbym zastosowac ?

İmage

Wg opisu na wejscie mozna podac 6 - 12 V i na wyjsciu mamy 5 V 800 mA

Ps Obrazek wyszedl taki duzy bo nie wiem jak wstawic miniaturke

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018 15:26 przez EC4AGT.)
15-04-2018 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 442
Dołączył: 30-07-2011
Post: #418
RE: Analizator EU1KY
Witam,

Po paru sekundach zagotujesz stabilizator na tym module. To jest stabilizator liniowy.

Lepszym wyjściem jest zastosować jakiś mały impulsowy moduł i zasilić go z 2 lub 3 ogniw Li-pol.

73 Paweł
15-04-2018 16:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #419
RE: Analizator EU1KY
Witam

Zamiast Li-poli moge zastosowac innego typu? Lipole uzywam w moim samolocie zdalnego sterowania i w nadajniku. Poki co nie mialem z nimi problemu , choc te od samolotu troche spuchly. Od nadajnika jest okey ale wolalbym innego typu. Tak na wszelki wypadek.

Pozdrawiam

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018 16:46 przez EC4AGT.)
15-04-2018 16:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 442
Dołączył: 30-07-2011
Post: #420
RE: Analizator EU1KY
Oczywiście, że możesz użyć innego typu ogniwa....

73 Paweł
15-04-2018 20:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości