Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP4MSU Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 20
Dołączył: 20-08-2009
Post: #451
RE: Analizator EU1KY
(12-06-2018 23:02)SQ8MVY napisał(a):  Witaj,

Na rdzeniu dodaj jeszcze ze 2 zwoje.

W miejscu rezystorów oznaczonych jako 5.1R są na pewno wlutowane rezystory o wartości 5.1 ohm ? Z oznaczenia wygląda, że są tam 5.1 Kohm.

Popraw lutowanie tych za dużych gabarytowo kondensatorów i rezystorów, bo na zdjęciu wygląda, jakby kilka nie było jedną stroną przylutowane.


Prawidłowy i staranny montaż to podstawa. U Ciebie tego brakuje. Doprowadź to do porządku.


Soft Ci się nie wiesza, jak to opisałeś. Działa prawidłowo. Przechodzi do komunikatu System Halted, bo informuje Cię, że coś nie działa prawidłowo. . W tym przypadku, jest to prawdopodobnie bardzo duża różnica poziomu sygnałów na wyjściu z płytki.
Witam .
Soft się wiesza i pokazuje no signal ??
Skonfiguruj poustawiaj poprawnie .
A , 512 na oporze to nic innego jak 5100 om więc 5,1 kom a nie 5,1 om
Ale od tego od tego na pewno nie będzie się wieszało
13-06-2018 23:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #452
RE: Analizator EU1KY
Witam

Powracam do tematu tego analizatora , dokladniej mowiac do obudowy.
W internecie znalazlem dwie , ktore mozna wydrukowac za pomoca drukarki 3D . Oto adresy do stron , moze komus sie przyda ( dla mnie kolega z pracy drukuje jedna , ta wg PD5DJ

https://www.thingiverse.com/thing:2965323

Jest tez i druga :

https://www.thingiverse.com/thing:2891749


Pozdrawiam

Wojtek

Toledo

Hiszpania
04-07-2018 0:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 17-12-2011
Post: #453
RE: Analizator EU1KY
Witam Smile
Panowie mam problem. Po wgraniu softu i przed kalibracjami DSP mam mniej więcej na równym poziomie.
Natomiast po obu kalibracjach mam bardzo dużą różnicę:
góra DSP MAG 300 @ bin 107 (10031) Hz
dół DSP MAG 1445 @ bin 107 (10031) Hz

Wcześniej było ok Sad
Problem rozwiązany dziękuję.

Pozdrawiam Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2018 15:04 przez SQ7ACP.)
04-07-2018 17:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FRANTA Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 11
Dołączył: 27-11-2010
Post: #454
RE: Analizator EU1KY
Cześć.
Czy ktoś ma jedną płytkę PCB na analizator? Dziękuję bardzo. Franta OK2VFS
07-07-2018 20:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
****

Liczba postów: 255
Dołączył: 18-10-2011
Post: #455
RE: Analizator EU1KY
Czyste Mam.
07-07-2018 20:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #456
RE: Analizator EU1KY
Witam

Wlasnie koncze skladanie analizatora , montuje go w obudowie , ktora kolega wykonal mi przy pomocy drukarki 3D. Ale pojawil sie glupi problem , kiedys mialem wejscie audio podlaczone z ukladem pomiarowym za pomoca jacka i z drugiej strony , na plytce pomiarowej wciskany wtyk na piny. Kabelek nieststy gdzies sie zapodzial. Postanowilem to zrobic innaczej i tak jak niektorzy koledzy po prostu przylutowac przewody z obu stron. Do tego celu wybralem przewod od komputera , scislej przewod audio od CDromu. Na plytce pomiarowej zaznaczone sa kanaly L R i Masa ale na discovery nie. Przejzalem note katalogowa moduly ale nie moge znalesc opisu wtyku tzn gdzie jest L i R ( moze nie za dokladnie to sprawdzalem) dlatego prosze o opisnie mi wtyku CN11.

Pozdrawiam i z gory dziekuje

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2018 17:56 przez EC4AGT.)
21-07-2018 17:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 15-02-2018
Post: #457
RE: Analizator EU1KY
Please look at the picture:
İmage

...and an actual photo from my analyzer:
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2018 18:41 przez DH1AKF.)
21-07-2018 18:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #458
RE: Analizator EU1KY
Tak to zdjecie juz widzialem. Bede sie na nim wzorowal . I jeszcze jedno pytanie , karte mam 8 Gb , moge wsadzic do 32 Gb . Jedynie czy musi byc 10 czy tez moze byc wojniejsza np 4 ?
Tak to zaznaczylem.

İmage

Pozdrawiam

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2018 18:33 przez EC4AGT.)
21-07-2018 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 15-02-2018
Post: #459
RE: Analizator EU1KY
Hello Wojtek,
I use a 2 MB card...
21-07-2018 18:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 171
Dołączył: 05-10-2014
Post: #460
RE: Analizator EU1KY
Akurat mam 8 Gb class 4 , 2 Gb nie mam

Wojtek

Toledo

Hiszpania
21-07-2018 18:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości