Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Synteza PA0KLT
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 311
Dołączył: 30-07-2011
Post: #41
RE: Synteza PA0KLT
Witam,

Masz programator do AVR np. Usbasp ? Jak tak, to go podepnij i odczytaj sygnaturę układu oraz fusebity / lockbity..... Jeżeli procek jest sprawny, to powinien się odezwać...

73 Paweł
01-06-2017 21:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FYS Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 98
Dołączył: 12-12-2009
Post: #42
Lightbulb RE: Synteza PA0KLT
Niestety nie mam i co gorsza nikt w moim otoczeniu czymś takim nie dysponuje....

Ryszard
01-06-2017 21:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 311
Dołączył: 30-07-2011
Post: #43
RE: Synteza PA0KLT
Witam,

Ciężko będzie. Płytki z arduino nano, arduino mega, lub jakąkolwiek ?
Wolnego procka atmega i stykówkę?

73 Paweł
01-06-2017 21:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FYS Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 98
Dołączył: 12-12-2009
Post: #44
RE: Synteza PA0KLT
Niestety nie mam, zresztą w tej dziedzinie jestem absolutnie zielony.
Wykonałem w międzyczasie telefon do kolegi który ma programator do AVR-ów ale to będzie niestety aktualne dopiero w niedzielę. Procesor jest na pewno zabezpieczony przed odczytem (autor nie ujawnia kodu tylko sprzedaje oprogramowane procki).
Gdybyś zechciał podpowiedzieć co ew. można zrobić to "zrewanżuję się na parapecie" Big Grin

R.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2017 22:19 przez SP9FYS.)
01-06-2017 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 311
Dołączył: 30-07-2011
Post: #45
RE: Synteza PA0KLT
Witam,
Na początek proponuje Tobie zakupić na start programator USBASP - koszt około 15zl na znanym portalu aukcyjnym. Przyda się do innych projektów.
Tak procek jest zabezpieczony, ale sygnaturę układu oraz ustawienia fusebit/ lockbit normalnie się da odczytać. Jak procek się ładnie odczyta, to będzie znaczyło, że jest sprawny. Po ustawieniach fusebit / lockbit będzie wiadomo, coś więcej.

Przy braku analizatora stanów logicznych lub oscyloskopu ciężko stwierdzić, czy na pinach coś "lata"..

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2017 23:44 przez SQ8MVY.)
01-06-2017 23:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości