Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #31
RE: Transceiver OVI40
Witam

Posprawdzałem wszystkie połączenia i wszystko jest na 100% ok.
Wczoraj jeszcze raz na nowo przelutowałem MCU i żadnej zmiany.
Układ załącza sie normalnie czyli wpierw zapala sie dioda czerwona i zielona a po kilkunastu sekundach czerwona gaśnie i świeci tylko zielona.
Nie ma już co sprawdzać.
Zamówiłem nowy procek.
Myślę że jakimś cudem załatwiłem MCU.
Po tej całej akcji poszukiwawczej jestem pewny że na płytce nie ma żadnych błędów!

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2017 13:54 przez SP4EBI.)
12-12-2017 13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #32
RE: Transceiver OVI40
Wojtku, zajmę się tym w ciągu powiedzmy tygodnia. Wlutuję przynajmniej procesor i najważniejsze elementy żeby to miało szansę ruszyć.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
12-12-2017 13:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #33
RE: Transceiver OVI40
Myślę że u Ciebie będzie działało bo innej opcji nie ma!
Zamówiłem procek u Mousera i za kilka dni będzie.
A powiedz mi Sławku czy najnowszy soft do mchf ma już obsługę do lcd 3.5" zaimplantowaną?

Pozdrawiam
Wojtek
12-12-2017 14:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #34
RE: Transceiver OVI40
Jeśli chodzi o oficjalne (Andreasa) repozytorium to pliki które tam znajdziesz są do wersji 320x240. Najnowsza wersja 480x320 jest generowana z tych samych źródeł tyle że przy kompilacji podawany jest inny parametr (tylko jeden). W momencie dostępności płytek i wyświetlaczy na pewno będzie oficjalnie dostępny soft do nich. Nie wiem czy będzie się to odbywało automatycznie czy po prostu będą to osobne pliki. Ale na pewno wersja 480x320 już działa co zresztą sam wiesz.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
12-12-2017 14:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #35
RE: Transceiver OVI40
Ok, dzięki.
Chciałem zainstalować nowy soft ale nie byłem pewny czy to już działa z maliną.

Pozdrawiam
Wojtek
12-12-2017 14:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #36
RE: Transceiver OVI40
Nowy firmware powinien na lcd od Rpi pokazać się w małym okienku w lewym górnym rogu.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
12-12-2017 14:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #37
RE: Transceiver OVI40
Dokładnie tak właśnie jest, już próbowałem. Smile

Pozdrawiam
Wojtek
12-12-2017 16:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
****

Liczba postów: 715
Dołączył: 19-09-2013
Post: #38
RE: Transceiver OVI40
Jesli ktoś chce analzować polaczenia te dwa jpg moga to ulatwić.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage

Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2017 19:34 przez SP3OSJ.)
12-12-2017 19:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #39
RE: Transceiver OVI40
Dzięki Artur, na pewno się przyda.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
12-12-2017 22:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #40
RE: Transceiver OVI40
Dzięki Atur bo myślę że myślałeś także o mnie ale ja robiłem porównania ze schematem i nie znalazłem błędów.
Sprawdzałem tą płytkę tak zawzięcie bo takich procesorów wlutowałem w mojej niezbyt odległej histori kilkadziesiąt i nigdy przy tej operacji nie
udało mi się uszkodzić tego układu, poza tym -niestety. Sad
Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło. Chyba tylko Ty znasz tak dokładnie tą płytkę jak ja. Smile
Procek już do mnie leci z usa i może w tym tyg. będę go lutował. D
Dodam dla zainteresowanych że procesor nie działa w ogóle jak nie jest wlutowany rezonator 32.768Khz.

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2017 22:23 przez SP4EBI.)
12-12-2017 22:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości