Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
SP2GNB Offline
Staszek
****

Liczba postów: 439
Dołączył: 14-02-2015
Post: #31
RE: Transceiver OVI40
Witam,
A gdyby z okazji Świąt Koledzy zaawansowani w temacie OVI40 zrobili reszcie Forumowiczów miły prezent w postaci zdjęć płytek, przejściówek, ekranów luzem i w kupie? Na zachętę...
Pomarzyć dobra rzecz...

73 Staszek SP2GNB
17-12-2017 13:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #32
RE: Transceiver OVI40
Wojtek, kilka sztuk z pierwszej wersji jeszcze mam, nowej wersji jeszcze nie zamawiałem. Czekam na wyniki testów u Andreasa (drugiej wersji bo pierwszą już przetestował). Jeśli zbierze się grupka chętnych to zamówię serię, cena samej płytki: 10PLN+wysyłka (priorytet).

Staszku, postaram się coś zrobić jak dojdą wyświetlacze ze złączem 40pin.

73 Sławek
17-12-2017 13:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 271
Dołączył: 27-11-2009
Post: #33
RE: Transceiver OVI40
Staszku oto fotki najnowszej już działającej płytki UI projektu IVI40 .


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage

Pozdrawiam
Wojtek
17-12-2017 15:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek
****

Liczba postów: 439
Dołączył: 14-02-2015
Post: #34
RE: Transceiver OVI40
Dzięki...

Wojtku, a z jakim LCD pracuje Twoja płytka?
Zamówiłem u Andreasa PCB OVI40 i LCD 3,5". Czy potrzebuję przejściówkę? Jeśli tak, to jaką i gdzie takową znajdę?

73 Staszek SP2GNB
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 15:40 przez SP2GNB.)
17-12-2017 15:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 271
Dołączył: 27-11-2009
Post: #35
RE: Transceiver OVI40
LCD to w obecnej chwili 3.2" Staszku. Mam też 3.5, muszę wypróbować.
Myślę że jeżeli zamówiłeś 3.5" to pewnie dostaniesz też przejściówkę do tego LCD

Pozdrawiam
Wojtek
17-12-2017 15:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 820
Dołączył: 19-09-2013
Post: #36
RE: Transceiver OVI40
Widze Wojtek ze uruchomiles moja plytkę. Co bylo powodem ze byly problemy?

Pozdrawiam Artur
www.sp3osj.pl
17-12-2017 15:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #37
RE: Transceiver OVI40
Staszek dostaniesz lcd z nową przejściówką do włożenia do płytki UI.

Dotyk już działa dla 480x320. Wieczorem wrzucę pliki. Wymagana jest kalibracja ekranu bo od dzisiaj używamy nowego podejścia do touchpanela (teraz wysokiej rozdzielczości).

Brawo Wojtek! Dołączam się do pytania Artura.

73 Sławek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 16:36 przez SP9BSL.)
17-12-2017 16:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 271
Dołączył: 27-11-2009
Post: #38
RE: Transceiver OVI40
Witaj Artur
Wczoraj wymieniłem MCU bo już prawie całą płytkę sprawdziłem i po wymianie to samo, czyli błąd leży nie w procku.
Zaczęło się rycie połączeń i znalazłem.
Błąd jest w połączeniu lcd pin D4 linia PE7. Zamiast na pin 58 MCU idzie na pin 57.
Przecięcie (foto) najlepiej zrobić przed wlutowaniem procka.
Właściwe połączenie kabelkiem ze względu ma brak prześwitu pod prockiem.
Płytka chodzi już prawie w 100%, na wyjściu słuchawkowym mam super odbiór,
niestety nie mam audio po lm4952 i nie wiem czy w tych całych poszukiwaniach błędu nie załatwiłem tego układu.
Wieczorem to sprawdzę


Załączone pliki Miniatury
İmage

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017 17:23 przez SP4EBI.)
17-12-2017 16:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #39
RE: Transceiver OVI40
A co było powodem braku sygnału na I2S?

73 Sławek
17-12-2017 17:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 271
Dołączył: 27-11-2009
Post: #40
RE: Transceiver OVI40
Okazało się że noga jednego kodeka wisiała w powietrzu.

Pozdrawiam
Wojtek
17-12-2017 17:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości