Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #21
RE: Transceiver OVI40
Dzięki Sławku,

Właśnie zrobiłem kompletne kasowanie procka i na nowo bl i potem fw.
Jednak nic się nie zmieniło.
Gdyby lcd był źle podłączony to, czy pomimo to kodeki otrzymywałyby sygnały?
Myślę że tak...hmm ale zagrycha.
Będę musiał zamówić nowy procek bo cały coś mi się wydaje że jego połowa jest martwa.

Pozdrawiam
Wojtek
10-12-2017 13:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #22
RE: Transceiver OVI40
Ciężko mi uwierzyć że procesor jest uszkodzony w ten sposób. Raczej podejrzewam jakiś błąd. Sprawdź czy masz na wszystkich wyprowadzeniach zasilających procesora właściwe napięcie (3.3V).

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
10-12-2017 13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #23
RE: Transceiver OVI40
Mi też nie, tymbardziej że jak widzę to częściowo wszystko jest ok.
Napięcia i masy sprawdzone a także pozostałe nogi.
Ciekawostka...
Sławek,
Czy ten ostatni soft ma autodedekcję? Czy mogę spróbować podłączyć lcd maliny 3.5"?
mam tą przejściówkę z kompletu tylko muszę wlutować złącza

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2017 14:25 przez SP4EBI.)
10-12-2017 13:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #24
RE: Transceiver OVI40
tak, powinien pójść.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
10-12-2017 15:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 22-10-2015
Post: #25
RE: Transceiver OVI40
A tak wogóle przy zamówionym kicie ale w wersji nie zmontowanej to skąd należy ściągnąć oprogramowanie do tej płytki UI https://www.amateurfunk-sulingen.de/ovi4...-pcb#start bo w sumie takiego info nie znalazłem

73 Wojtek
10-12-2017 15:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #26
RE: Transceiver OVI40
Ze strony głównej UHSDR. Wewnątrz pliku zip masz 2 wersje, dla mcHF i OVI40.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
10-12-2017 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 22-10-2015
Post: #27
RE: Transceiver OVI40
OK dzięki , też już właśnie poprzez wiki https://www.amateurfunk-sulingen.de/wiki...pps-ui-pcb dotarłem do tego miejsca Smile Mogę zadawać głupie pytania ale po prostu tylko kiedyś czytałem o projekcie monka i wtedy uznałem, że to chyba nie dla mnie.

73 Wojtek
10-12-2017 15:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 258
Dołączył: 27-11-2009
Post: #28
RE: Transceiver OVI40
szukam dalej.....

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2017 4:17 przez SP4EBI.)
11-12-2017 4:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
****

Liczba postów: 715
Dołączył: 19-09-2013
Post: #29
RE: Transceiver OVI40
Czy te problemy nie są zwiazane z bootloaderem? Do siódemki sie go instaluje? Od jakiego adresu powinno sie zaladowywac właściwe firmware w tym wypadku?

Artur
12-12-2017 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #30
RE: Transceiver OVI40
Artur, adresy dla f7 i f4 są takie same:
Bootloader:
Kod:
rom  (rx)  : ORIGIN = 0x08000000, LENGTH = 32k
Firmware:
Kod:
rom  (rx)  : ORIGIN = 0x08010000, LENGTH = 2048k - 64k`
Bootloader dla f7 jest oczywiście inny, trzeba wgrać odpowiedni ze strony Andreasa. Wojtek pisał że program się uruchamia bo przełącza przekaźnikami po wciśnięciu BND+/-, TUNE też mu działa. Może tak być że procesor nie wykrył kodeka (I2C) i nie podaje sygnałów na I2S. Na wyświetlaczu będzie informacja co się stało, więc należy rozpocząć od uruchomienia lcd. Niestety nie mam teraz czasu na montowanie Twojej płytki bo walczę z nowymi funkcjami dla touchpanela.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
12-12-2017 13:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości