Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver OVI40
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #91
RE: Transceiver OVI40
Tak, dokładnie. Pisał o tym na swoim forum.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
29-12-2017 21:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 807
Dołączył: 19-09-2013
Post: #92
RE: Transceiver OVI40
Sławek gdzies jest blad albo na stronie albo w projekcie chodzi o wyprowadzenia TP


Załączone pliki Miniatury
İmage

Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017 15:02 przez SP3OSJ.)
31-12-2017 15:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #93
RE: Transceiver OVI40
Cześć,
opisz problem bo nie rozumiem. Andreas zmontował już kilkadziesiąt płytek i nie było żadnych problemów. Jedyne co to mamy kłopot z kostkami od TI ADS7843, klony XPT2046 działają bez problemów, ale i to jest kwestią czasu (sprawa programowa).

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
31-12-2017 15:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 84
Dołączył: 22-10-2015
Post: #94
RE: Transceiver OVI40
Chodzi chyba o rozbieżność opisu pinów 2 i 4 w elemencie bibliotecznym złacza J106.

73 Wojtek
31-12-2017 16:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #95
RE: Transceiver OVI40
Przed świętami zaimplementowałem nową funkcję kalibracyjną do ekranu która automatycznie koryguje odbicia lustrzane, obroty i zamiany wyprowadzeń wyświetlacza. To są dosyć skomplikowane równania macierzowe, grunt że działa i to doskonale. Więc jeśli tylko o to chodzi to nie ma problemu. Jedno wymaganie: kalibracja ekranu!

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
31-12-2017 16:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 297
Dołączył: 27-11-2009
Post: #96
RE: Transceiver OVI40
Ja próbowałem w moim oiv 40 robić kalibrację i niestety nie mmogę uzyskać wyników pozytywnych.

Pozdrawiam
Wojtek
31-12-2017 17:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #97
RE: Transceiver OVI40
Wojtek: o, to ciekawe - jaki masz wyswietlacz?

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
31-12-2017 17:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 807
Dołączył: 19-09-2013
Post: #98
RE: Transceiver OVI40
Czyli uzycie wyprowadzen w/g projektu skutkuje konecznoscia robienia kalibracji, użycie wyprowadzen z noty takiej czynnosci wtępnie nie potrzebuje, choc i tutaj dobrze jest ją zrobić. I jeszcze jedna sprawa, w nocie jest zasilanie z 2.8V w projekcie jest 3.3V, czy jest to bezpiecznie i nie wplynie na dlugosc zycia wyswietlacza?

Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017 17:25 przez SP3OSJ.)
31-12-2017 17:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 297
Dołączył: 27-11-2009
Post: #99
RE: Transceiver OVI40
Do mojego nowego ovi 40 mam podłączony hy32d

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017 17:24 przez SP4EBI.)
31-12-2017 17:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 509
Dołączył: 20-10-2015
Post: #100
RE: Transceiver OVI40
Firmware > 2.7.49 wymaga kalibracji!! Inaczej nie będzie działać dotyk! Nie ma znaczenia jaki wyświetlacz. Tutaj jest informacja.
Artur, nie powinno to skrócić żywotności wyświetlacza.
Wojtek, jaki masz objaw że nie działa? Jest wykrywany kontroler w menu System info?

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2017 18:15 przez SP9BSL.)
31-12-2017 18:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości