Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 89
Dołączył: 12-05-2010
Post: #521
RE: Analizator EU1KY
Sprawdź zworkę zasilania czy jest na swoim miejscu.
09-12-2018 0:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 17-12-2011
Post: #522
RE: Analizator EU1KY
Mam pytanie do Jacka SQ2EER Smile
W jaki sposób osiągnąłeś tak wysokie wskazania w poście numer http://sp-hm.pl/thread-2747-post-39059.html#pid39059 ?
U mnie wskazuje to FMAX200MHz oraz MAX_FREQ1000Mhz .

Pozdrawiam Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018 11:59 przez SQ7ACP.)
11-12-2018 11:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 26
Dołączył: 15-02-2018
Post: #523
RE: Analizator EU1KY
(11-12-2018 11:58)SQ7ACP napisał(a):  Mam pytanie do Jacka SQ2EER Smile
W jaki sposób osiągnąłeś tak wysokie wskazania w poście numer http://sp-hm.pl/thread-2747-post-39059.html#pid39059 ?
U mnie wskazuje to FMAX200MHz oraz MAX_FREQ1000Mhz .

1000 MHz = 5 * 200 MHz

1450 MHz = 5 * 290 MHz

Not every chip is able to produce such high frequencies.
11-12-2018 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2EER Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 145
Dołączył: 17-06-2009
Post: #524
RE: Analizator EU1KY
Witam - Artur tak jak napisał Kolega DH1AFK maksymalna częstotliwość Si * 5 ( harmoniczna ) daje częstotliwość - musisz sprawdzić na jakiej maksymalnej częstotliwości pracuje Twój Si
pozdrawiam Jacek.
11-12-2018 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 17-12-2011
Post: #525
RE: Analizator EU1KY
Ok, dziękuję Smile No to mój tylko do 1000Mhz Smile
Pozdrawiam

Pozdrawiam Artur
12-12-2018 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości