Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 20-08-2009
Post: #511
RE: Analizator EU1KY
(09-11-2018 14:51)SQ7BCN napisał(a):  Wolfganh,
Usunąłem zdjęcie z postu 506 ...
Napisałem jednak ,ze były takie moduły Disco , które miały podłaczone i2c pod 14-15 CN7 , ja taki mam .

Nie masz racji .
No , chyba że sam , albo dla Ciebie program był napisany specjalnie .
Wolfgang oczywiście ma rację .
Pozdrawiam Rysiek .
09-11-2018 18:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
**

Liczba postów: 89
Dołączył: 04-11-2016
Post: #512
RE: Analizator EU1KY
SP4MSU zanim coś napiszesz to sprawdź dokładnie i przeczytaj , wszystko dokładnie opisałem podając link do zdjęcia płytki , posty z ubiegłego roku ...
Mam podłączone jak opisałem działa prawidłowo i oczywiście nie potrzebuje softu dedykowanego, bo tylko piny na płytce Disco są zamienione ale to już pisałem...
10-11-2018 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4MSU Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 20-08-2009
Post: #513
RE: Analizator EU1KY
(10-11-2018 20:49)SQ7BCN napisał(a):  SP4MSU zanim coś napiszesz to sprawdź dokładnie i przeczytaj , wszystko dokładnie opisałem podając link do zdjęcia płytki , posty z ubiegłego roku ...
Mam podłączone jak opisałem działa prawidłowo i oczywiście nie potrzebuje softu dedykowanego, bo tylko piny na płytce Disco są zamienione ale to już pisałem...

Napisałeś .
Napisałem jednak ,ze były takie moduły Disco , które miały podłaczone i2c pod 14-15 CN7 , ja taki mam .
A ja mimo że kupiłem ich juz ponad 20 szt z takimi sie nie spotkałem .
Więc mnie agresji .
Natomiast bazuję na płytkach w/g sp4jin i tam trzeba z krosować .
Albo , na płytce Disco zrobić przeróbkę i to wszystko w temacie
pozdrawiam .
12-11-2018 10:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 90
Dołączył: 12-05-2010
Post: #514
RE: Analizator EU1KY
Ktoś wie co to za moduł zasilania który jest montowany od 15:47 tego filmu? https://www.youtube.com/watch?v=TA3ptd5q...e=youtu.be
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2018 21:18 przez SP9MTV.)
19-11-2018 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #515
RE: Analizator EU1KY
Może tym tropem idź
https://www.elekitsorparts.com/wp-conten...0-v2.1.pdf
https://www.elekitsorparts.com/wp-conten...Rev1.0.pdf
Wydaje się specjalnie zrobionym pod tą konstrukcję analizatora

73 Wojtek
19-11-2018 21:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 197
Dołączył: 05-10-2014
Post: #516
RE: Analizator EU1KY
Ciekawy moduł do analizatora. Też szukam ale wydaje mi się że jest on specjalnie zrobiony. Na płytce jest napis EU1KY i dlatego wydaje mi się że nie jest on ogólnie dostępny. Jedynie poprzez autora tego wykonania.
Jeśli jednak jest dostępny to oczywiście dokonam zakupu.

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2018 22:25 przez EC4AGT.)
19-11-2018 22:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 22-10-2015
Post: #517
RE: Analizator EU1KY
tu do kupienia https://www.elekitsorparts.com/product/f...zer-eu1ky/ ale z obudową jako opcja nr 5, ciut za drogie
gdzieś tam w plikach wyczytałem, zgodnie z tym co myślałem, ze jest to konstrukcja Funtronics Ltd , czyli tylko u nich mozna pytać o sam moduł

73 Wojtek
19-11-2018 22:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 197
Dołączył: 05-10-2014
Post: #518
RE: Analizator EU1KY
Tak jest w opcji n º 5 ale drogo to wychodzi. W sklad pakietu wchodzi obudowa i modul zasilajacy. Troche drogo bo 80 $

Wojtek

Toledo

Hiszpania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2018 2:39 przez EC4AGT.)
20-11-2018 2:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 90
Dołączył: 12-05-2010
Post: #519
RE: Analizator EU1KY
Drogo nie drogo... trudno powiedzieć. Albo się samemu bawić i mieć frajdę albo kupić gotowca.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2018 7:31 przez SP9MTV.)
20-11-2018 7:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7ET Offline


Liczba postów: 1
Dołączył: 27-06-2018
Post: #520
RE: Analizator EU1KY
Witam.
Mam pytanie, wgrałem do modułu oprogramowanie i wyłączyłem zasilanie . Po ponownym włączeniu zasilania moduł nie startuje tylko miga dioda koloru czerwonego .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2018 19:31 przez SP7ET.)
08-12-2018 19:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości