Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SP9MTV Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 90
Dołączył: 12-05-2010
Post: #521
RE: Analizator EU1KY
Sprawdź zworkę zasilania czy jest na swoim miejscu.
09-12-2018 0:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 54
Dołączył: 17-12-2011
Post: #522
RE: Analizator EU1KY
Mam pytanie do Jacka SQ2EER Smile
W jaki sposób osiągnąłeś tak wysokie wskazania w poście numer http://sp-hm.pl/thread-2747-post-39059.html#pid39059 ?
U mnie wskazuje to FMAX200MHz oraz MAX_FREQ1000Mhz .

Pozdrawiam Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2018 11:59 przez SQ7ACP.)
11-12-2018 11:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 34
Dołączył: 15-02-2018
Post: #523
RE: Analizator EU1KY
(11-12-2018 11:58)SQ7ACP napisał(a):  Mam pytanie do Jacka SQ2EER Smile
W jaki sposób osiągnąłeś tak wysokie wskazania w poście numer http://sp-hm.pl/thread-2747-post-39059.html#pid39059 ?
U mnie wskazuje to FMAX200MHz oraz MAX_FREQ1000Mhz .

1000 MHz = 5 * 200 MHz

1450 MHz = 5 * 290 MHz

Not every chip is able to produce such high frequencies.
11-12-2018 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2EER Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 146
Dołączył: 17-06-2009
Post: #524
RE: Analizator EU1KY
Witam - Artur tak jak napisał Kolega DH1AFK maksymalna częstotliwość Si * 5 ( harmoniczna ) daje częstotliwość - musisz sprawdzić na jakiej maksymalnej częstotliwości pracuje Twój Si
pozdrawiam Jacek.
11-12-2018 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 54
Dołączył: 17-12-2011
Post: #525
RE: Analizator EU1KY
Ok, dziękuję Smile No to mój tylko do 1000Mhz Smile
Pozdrawiam

Pozdrawiam Artur
12-12-2018 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6S Offline


Liczba postów: 4
Dołączył: 15-12-2016
Post: #526
RE: Analizator EU1KY
Posiadam kilka sztuk obudów do odsprzedania Wink
İmage
https://obrazki.elektroda.pl/7154677800_1544902654.jpg
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2018 23:47 przez SP6S.)
15-12-2018 23:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5PGC Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 10
Dołączył: 27-01-2016
Post: #527
RE: Analizator EU1KY
(15-12-2018 23:47)SP6S napisał(a):  Posiadam kilka sztuk obudów do odsprzedania Wink

https://obrazki.elektroda.pl/7154677800_1544902654.jpg

cena ?
17-12-2018 21:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6IFN Offline
Rysio!
****

Liczba postów: 371
Dołączył: 23-03-2010
Post: #528
RE: Analizator EU1KY
PANOWIE!
Nie handlujemy w głównych tematach dotyczących techniki. Wszelkie drobne sprawy typu "oddam, zamienię, sprzedam", zamieszczamy w temacie "Drobne ogłoszenia". Znajduje się on na samym dole naszego forum. Takie przyjęliśmy zasady tworząc to forum, taki też mamy regulamin, trzymajmy się więc przyjętych zasad.
Rysio!

(17-12-2018 21:36)SQ5PGC napisał(a):  
(15-12-2018 23:47)SP6S napisał(a):  Posiadam kilka sztuk obudów do odsprzedania Wink

https://obrazki.elektroda.pl/7154677800_1544902654.jpg

cena ?
17-12-2018 23:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8AQX Offline
Robert
***

Liczba postów: 163
Dołączył: 08-03-2010
Post: #529
RE: Analizator EU1KY
Wgrany soft EU1KY:
https://bitbucket.org/kuchura/eu1ky_aa_v3/downloads/
Miernik skalibrowany, działa poprawnie.

Soft od DH1AKF:
http://wkiefer.de/x28/test/F7Discovery.bin
Nie mogę skalibrować. Robiłem różne próby, dane kalibracyjne od softu EU1KY, nowe kalibracje, czyszczenie SD ...i po kalibracji pokazuje na 5,50,500R wysoki SWR. DSP poprawnie pokazuje.
Jakieś sugestie, może w MENU źle coś ustawiam.

http://sq8aqx.blogspot.com/
29-12-2018 18:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
DH1AKF Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 34
Dołączył: 15-02-2018
Post: #530
RE: Analizator EU1KY
1 Uruchomienie (ustawienia podstawowe i kalibracja)

• Za pomocą Ustawienia> Kalibracja> Test oscylatora (patrz 6.3.3) osiągnij maksymalną częstotliwość układu SI5351
i zanotuj sugerowane wartości dla SI5351_MAX_FREQ i BAND_FMAX.
• Za pomocą Ustawienia> Konfiguracja> Następny parametr ustaw pożądane wartości następujących parametrów:
SI5351_MAX_FREQ określona jak poprzednio
BAND_FMIN 100 ... 500 kHz
BAND_FMAX jak wcześniej określono
Zapisz wartości za pomocą opcji Zapisz i zakończ.
• Ustaw zworkę w pozycji CAL na płytce adaptera.
• Rozpocznij kalibrację sprzętową za pomocą Ustawienia> Kalibracja> CW Kalibracja.
• Na płytce adaptera, przestaw zworkę w położenie WORK.
• Rozpocznij procedurę Otwórz krótkoterminową kalibrację z Ustawienia> Kalibracja> Kalibracja OSL. Ponadto
Przygotuj zestaw kalibracyjny (obwód otwarty, zwarcie, 50 Ω).

http://wkiefer.de/x28/test/Analysator_1.5.pdf
29-12-2018 18:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości