Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Synteza Oleg 9
SQ5IZX Offline
Janusz
*

Liczba postów: 25
Dołączył: 23-06-2009
Post: #81
RE: Synteza Oleg 9
Witam

Można prosić o sesję zdjęciową tego encodera ? Właśnie rozbiłem 20 kilogramowym kawałkiem muru kilka drukarek i mam 4 encodery z tarczami. Może coś wyrzeżbię. Rolleyes
22-03-2010 20:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5NPW Offline
Jurek
**

Liczba postów: 84
Dołączył: 01-02-2009
Post: #82
RE: Synteza Oleg 9
(20-03-2010 18:03)SP5APU napisał(a):  Witam
Zgodnie z obietnicą umieszczam na forum plik w PDFie , który być może pomoże mniej doświadczonym kolegom w wykonaniu i uruchomieniu modułu syntezy. Wszelkie pytania proszę na forum lub majla.
...

Adam!
Przeczytałem i jestem pod wrażeniem!
Świetna "łopatologiczna" instrukcja.
Ja widać po ilości pobrań jest już dość popularna.

Czy można wnosić do Twojego dzieła poprawki (zauważyłem kilka literówek)?
Może inni Koledzy mogli by dodać coś ciekawego ze swojego doświadczenia również w kwestiach merytorycznych ?
Zdecyduj czy wolisz, żeby podsyłać Ci poprawki i sam je naniesiesz, jeśli uznasz za stosowne, czy lepiej, żebyś opublikował źródło (plik Word) i wtedy można będzie podsyłać do Ciebie korekty, a Ty zajmiesz się tylko redakcją i nadawaniem wersji dokumentu (tu chyba będziesz miał mniej pracy).

Ja niebawem zamieszczę poprawiony i dostosowany do najnowszej wersji oprogramowania syntezy (ver.2.2) opis jej obsługi.

Pozdrawiam - Jurek
22-03-2010 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5APU Offline
AdamP

Liczba postów: 7
Dołączył: 17-02-2010
Post: #83
RE: Synteza Oleg 9
Jurek....
Zawsze można nanieść poprawki i dodać to co wniesie coś do tematu. Jestem otwarty... Smile
24-03-2010 18:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kasjan Offline


Liczba postów: 6
Dołączył: 05-01-2010
Post: #84
RE: Synteza Oleg 9
Witam wszystkich mam problem z ta synteza niby wszystko ok enkoder zmienia czestotliwosc bo sprawdzalem czestoscimierzem ale na wyswietlaczu mam tylko migajacy kwadrat i mam pytanie co moze byc przyczyna z gory dziekoje za wskazowki i rady
24-03-2010 19:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTK Offline
Grzegorz
**

Liczba postów: 91
Dołączył: 13-07-2009
Post: #85
RE: Synteza Oleg 9
Podaj model LCD . Miałem podobne problemy z inicjacja LCD spowodowane złe pracującym generatorem .

Sprzedam sprzęt pomiarowy:elektroda
ATT ,ZPFM4E
24-03-2010 21:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kasjan Offline


Liczba postów: 6
Dołączył: 05-01-2010
Post: #86
RE: Synteza Oleg 9
Witam jet to PQC1602K-SYL-1
Wlasnie sprawdzilem dodatkowo na wyswietlaczy 2x20 i jet to samo tylko kwadracik miga
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2010 22:00 przez kasjan.)
24-03-2010 21:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TG50 Offline
Józef
***

Liczba postów: 178
Dołączył: 20-11-2009
Post: #87
RE: Synteza Oleg 9
Objawy, które podajesz świadczą o braku poprawnego sterowania wyświetlacza przez procesor. Na jakiej płytce wykonałeś syntezę. W pierwszych opisach syntezy był błąd, czytaj post nr 29 na tym wątku (http://sp-hm.pl/thread-268-post-690.html#pid690 ).
Sprawdź jeszcze raz podłączenie LCD do płytki wg opisu wyświetlacza.

PS. Opis błędu podłączenia LCD na cqham.ru podany przez Oleg 9
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2010 10:29 przez TG50.)
24-03-2010 23:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6IYY Offline
miso(michal]
***

Liczba postów: 133
Dołączył: 21-09-2009
Post: #88
RE: Synteza Oleg 9
w poście nr.29 kolege Adama podani jest pdf WH1602L ale diabeł w szczególu tkwi na plytce sinteze jest trocha inne wyprowadzenie pod goldpini i na zalączoniom obrazku podaje różnice i wyprowadzenie pod goldpini żeby wyslietlacz podłączyc pod kanapke


Załączone pliki Miniatury
İmage

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
25-03-2010 11:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kasjan Offline


Liczba postów: 6
Dołączył: 05-01-2010
Post: #89
RE: Synteza Oleg 9
Witam dziekuje wszystkim za podpowiedz,synteza hula jak trza od nowa polutowalem przewody do lcd i teraz jest wszystko w porzadku jeszcze raz dzieki
ps.RS i E pin podlaczylem wg scematu i odrazu wystartowal tak ze na scemacie jest dobrze zaznaczone
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2010 17:54 przez kasjan.)
25-03-2010 17:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5FCI Offline
Piotr
**

Liczba postów: 69
Dołączył: 20-06-2009
Post: #90
RE: Synteza Oleg 9
Witam

czy C27 w module syntezy to jest 100n?

Pozdrawiam Piotr SP5FCI
05-04-2010 20:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości