Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotuner 100w wg N7DDC
SQ3GOK Offline
Robert
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 12-04-2012
Post: #1
Brick Autotuner 100w wg N7DDC
Witam!

Wątek dotyczy projektu: http://cqham.ru/forum/showthread.php?382...E%F2-N7DDC

Programator: https://allegro.pl/programator-pickit3-e...66546.html

Przekaźniki: https://sklep.avt.pl/przekaznik-hm4100f-012-hs.html

Procesor: https://www.conrad.pl/p/procesor-pic-mic...sp-651622.



İmage İmage
08-10-2018 13:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 38
Dołączył: 20-05-2015
Post: #2
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Na stronie: http://picpgm.picprojects.net/hardware.h...PROGRAMMER
jest opis prostego programatora PIC na FT245 (ok.15.-zł) i pozostałych elementach, które mamy w szufladach. Wykonałem go i programuje OK. İmage
Odpowiadam na pytania kolegów.
Zastosowałem PCB z modułu AVT-553/USB245 link: https://ep.com.pl/files/4881.pdf.
Można to też zmontować na uniwersalnej PCB . Reszta w/g poprzednio podanego linku. Można tym programatorem programować prawie wszyskie uP PIC i oprogramowanie PICPgm jest ciągle aktualizowane.

Ryszard 73
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018 16:27 przez HMAMATOR.)
10-10-2018 9:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5MNO Offline
Piotr
*

Liczba postów: 22
Dołączył: 15-01-2011
Post: #3
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam, jakby ktoś z kolegów zamawiał płytki do tego tunera chętnie się dopiszę.
10-10-2018 17:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Online
Użytkownik
***

Liczba postów: 232
Dołączył: 18-11-2010
Post: #4
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Panowie,
Ile max W na wyjściu z TX obsłuży przekaźnik HFD41 1A?

Pozdrawiam
G
15-10-2018 11:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5HBT Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 99
Dołączył: 04-12-2014
Post: #5
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Rzeczywistych parametrów przekaźnika pewnie nawet producent nie zna.
Przekaźnik raczej nie jest przeznaczony do przełączania pod obciązeniem większych mocy W.cz niż pojedyncze waty. Im mniej tym dłużej pożyje.
W stanie statycznym być może wytrzyma kilkadziesiąt watów.
Wiem, że do odpowiedzi na pytanie niewiele wnoszę ale jak uruchomię swoją płytkę
to empirycznie się dowiem co przekaźnik wytrzyma.
73, Mietek
Dzisiaj 11:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości