Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotuner 100w wg N7DDC
SP6LTP Offline
Zbyszek
***

Liczba postów: 216
Dołączył: 02-02-2010
Post: #31
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Mój tuner zmontowany i uruchomiony. Do programowania procesora wystarczy najzwyklejszy JDM-programer pod port COM.

73! Zbyszek
10-11-2018 0:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
**

Liczba postów: 51
Dołączył: 20-05-2015
Post: #32
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Tylko trzeba mieć w kompie port COM, a to dziś rarytas!

Ryszard 73
10-11-2018 11:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 138
Dołączył: 09-12-2010
Post: #33
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
E tam. Zaraz rarytas. Takiego laptopa z COMem i LPT do zabaw można kupić poniżej 100PLN.

O! Tu jest jeszcze tańszy: https://allegro.pl/laptop-dell-i7657976546.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2018 13:06 przez SQ4BJO.)
10-11-2018 13:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6LTP Offline
Zbyszek
***

Liczba postów: 216
Dołączył: 02-02-2010
Post: #34
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Powinna wystarczyć przejściówka USB-RS232. Jak ją znajdę , to zrobię testy programowania.

73! Zbyszek
10-11-2018 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9TTV Offline


Liczba postów: 7
Dołączył: 29-11-2013
Post: #35
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam,
Mam do sprzedania 10szt pcb
35zl z przesyłką za 1 szt
Kontakt email sp9ttv@gmail.com
Pozdrawiam


Załączone pliki Miniatury
İmage
18-11-2018 12:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 481
Dołączył: 30-07-2011
Post: #36
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(18-11-2018 12:08)SP9TTV napisał(a):  ....Mam do sprzedania 10szt pcb
35zl z przesyłką za 1 szt
....

TO NIE JEST DZIAŁ OGŁOSZEŃ

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-2018 12:58 przez SQ8MVY.)
18-11-2018 12:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 174
Dołączył: 05-10-2014
Post: #37
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Witam

Ja mam pytanie odnosnie tego tunera. Czy ktorys z kolegow bral jako opcje zainstalowanie go przy samej antenie. Taka , powiedzmy skrzynka antenowa zdalnie sterowana. Czy to jest mozliwe ?

Wojtek

Toledo

Hiszpania
23-11-2018 0:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GREG Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 18-11-2010
Post: #38
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
(23-11-2018 0:47)EC4AGT napisał(a):  Ja mam pytanie odnosnie tego tunera. Czy ktorys z kolegow bral jako opcje zainstalowanie go przy samej antenie. Taka , powiedzmy skrzynka antenowa zdalnie sterowana. Czy to jest mozliwe ?

Witam,
Ja planuję dobudować moduł na BT aby sterować tym ATU zdalnie. Jak uda mi się uruchomić to poinformuję.

Pozdrawiam
G
23-11-2018 13:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 174
Dołączył: 05-10-2014
Post: #39
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Ok coś takiego jak SG-230 albo MFJ926

Wojtek

Toledo

Hiszpania
23-11-2018 13:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MK Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 28-10-2018
Post: #40
RE: Autotuner 100w wg N7DDC
Będzie działał. SCG czy CG3000 to zwykłe ATU tylko wykonane na odpowiednie warunki i z automatyczną pracą (wykrywanie swr)
23-11-2018 20:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości