Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4.44 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1491
RE: Transceiver wg. M0NKA
(02-05-2018 9:29)SP2GNB napisał(a):  Witaj Andrzeju,
Obawiam się, że jawnej funkcji nie ma.

Staszku, jest. W menu DISPLAY masz dBm Calibrate. To jest offset który jest dodawany lub odejmowany od wartości zmierzonej. Co do kalibracji tego poziomu to robie tak jak Ty z generatorem i tłumikiem.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
02-05-2018 11:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek
****

Liczba postów: 363
Dołączył: 14-02-2015
Post: #1492
RE: Transceiver wg. M0NKA
Sławku - zgadza się ... Słabo szukałem, bo smetr już w trakcie strojenia pokazywał dobrze, więc nie było motywacji...
BTW: a może tę funkcję zamiast "dBm Calibrate" nazwać "smtr Calibrate"? Byłoby mniej pytań...

73 Staszek SP2GNB
02-05-2018 12:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9BSL Offline
Sławek
****

Liczba postów: 386
Dołączył: 20-10-2015
Post: #1493
RE: Transceiver wg. M0NKA
Jak Andrzej zadał to pytanie to też szukałem, chociaż przy zabawie ze wzmacniaczem wejściowym dość często tego używałem. Wniosek: nazwa mało intuicyjna.

pozdrawiam
Sławek - SP9BSL
02-05-2018 12:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości