Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lidia na 7MHz
SQ5KVS Offline
Karol
****

Liczba postów: 527
Dołączył: 26-09-2012
Post: #71
RE: Lidia na 7MHz
F vfo możesz sprawdzić na sdrze. Napięcia na układach poprawne? Jak dotkniesz sróbokretem do wejścia LM słychać przydźwięk?
14-08-2016 20:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7EZG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 06-12-2015
Post: #72
RE: Lidia na 7MHz
Potwierdzam. Zasilanie poprawne, zarówno motorolka, jak i LM. Przydźwięk jest, mcz działa. Napięcia warikapowe niemalże takie, jak opisał Włodek w swojej instrukcji.

SP7EZG/3 bo praca.

Pozdrawiam, Artur
14-08-2016 21:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5KVS Offline
Karol
****

Liczba postów: 527
Dołączył: 26-09-2012
Post: #73
RE: Lidia na 7MHz
No to f generatora sprawdź. Podłącz drut na wejście motorolki - nawet jak nie w paśmie to powinieneś coś zasłyszeć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2016 22:57 przez SQ5KVS.)
14-08-2016 22:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7EZG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 06-12-2015
Post: #74
RE: Lidia na 7MHz
I tak jest w istocie! Tutaj akurat się nie martwię. Martwię się o to, że VFO przestaje generować po dołączeniu fmiarki pomimo separatora...

SP7EZG/3 bo praca.

Pozdrawiam, Artur
14-08-2016 23:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7EZG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 96
Dołączył: 06-12-2015
Post: #75
RE: Lidia na 7MHz
Problem rozwiązany.

Okazało się, że winny był błąd przy montażu separatora.

Ponowne strojenie zaowocowało pokryciem zakresu od 6.950 MHz, do 7.260 MHz.

Pozdrawiam

SP7EZG/3 bo praca.

Pozdrawiam, Artur
28-08-2016 11:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości