Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lidia na 7MHz
SQ5KVS Offline
Karol
****

Liczba postów: 523
Dołączył: 26-09-2012
Post: #11
RE: Lidia na 7MHz
(10-02-2015 19:20)SP5BMP napisał(a):  To jest wszystko bardzo trudne.

No bo to taki "Zbiór cnót", a w życiu, jak to w życiu Smile
11-02-2015 0:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 02-07-2010
Post: #12
RE: Lidia na 7MHz
(10-02-2015 19:20)SP5BMP napisał(a):  To jest wszystko bardzo trudne.

Tak - bo najczęściej pomija się punkty od 14 do 21.

73 JERZY SQ9RFC
11-02-2015 1:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3SUZ Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 226
Dołączył: 30-09-2013
Post: #13
RE: Lidia na 7MHz
@SQ8NZD Ja mam kilka BB-104 jak chcesz mozemy się zamienić bo "cierpię na deficyt" BB112. Ja zkolei potrzebuje takie - hi. Jesli nie to bierzesz starą głowicę UKF od Toski lub Zodiaka i masz trzy lub cztery sztuki takich diód.
02-06-2015 9:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 505
Dołączył: 11-02-2011
Post: #14
RE: Lidia na 7MHz
Witam

Z załączniku zdjęcie odbiornika podpiętego do baterii 9V. Receiver szumi, ale nie mogę znaleźć jakiejkolwiek stacji. Confused

I tak wyczekiwany film. Smile https://youtu.be/wXXtFHOn0hY


Załączone pliki Miniatury
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2015 11:03 przez SQ8NZD.)
20-09-2015 11:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9PDE Offline
Przemek
*

Liczba postów: 27
Dołączył: 24-06-2015
Post: #15
RE: Lidia na 7MHz
Przecież Włodek SP5DDJ sprzedaje bardzo tanio cały kit do montażu tego odbiornika łącznie z bardzo dobrej jakości płytką pcb...który działa od pierwszego włączenia... Po co robić takie pajęczaki? W kwestii tego, że nic nie odbierasz - ustawiałeś zakres napięć sterujących diodą pojemnościową? Od tego zależy zakres odbieranych częstotliwości. Pewnie jesteś poza pasmem 7Mhz i dlatego nic nie słyszysz. Ale w takim wykonaniu według mnie ciężko będzie o jakąkolwiek stabilną pracę układu. O ile w ogóle działa poprawnie bo przy takiej plątaninie ciężko jest dojść czegokolwiek. Naprawdę lepiej wydać te parę groszy i zamówić sobie minikit od Włodka, instrukcja montażu jest wręcz łopatologiczna i ten odbiornik musi działać, wiem o czym mówię bo sam go zbudowałem i nie miałem absolutnie ŻADNEGO problemu z uruchomieniem.
20-09-2015 11:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1SNO Offline


Liczba postów: 9
Dołączył: 03-04-2015
Post: #16
RE: Lidia na 7MHz
Sam uruchomiłem chyba wszystkie wersje Lidek jakie Włodek udostępnia, a obszerna dokumentacja z montażu nie pozostawia żadnych wątpliwości.
Nie chcę być uszczypliwy ale jak zaczynałem zabawę w montowanie czegokolwiek to nie zadawałem tylu pytań co Adrian,
Adrianie wujek google to największa kopalnia wiedzy jaką znam a reszta to tzw. dotkinij i sprawdź czy kopie.
Mimo to życzę Ci powodzenia i wytrwałości w Twoich projektach
Napisz na pw to wyślę Ci pdf odnośnie Lidek
20-09-2015 12:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 505
Dołączył: 11-02-2011
Post: #17
RE: Lidia na 7MHz
Zrobiłem do Lidii separator, jednak że nie mogę odczytać częstotliwości miernikiem UT60H. Confused Co trzeba dokoptować ?

https://sklep.avt.pl/miernik-czestotliwo...50mhz.html $ Czy to odczyta frequency ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2015 21:52 przez SQ8NZD.)
20-09-2015 21:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 02-07-2010
Post: #18
RE: Lidia na 7MHz
Adrian czy mógłbym Cie uprzejmie prosić o odpowiedź na moje pytanie w wątku z radiem na NE602.

73 JERZY SQ9RFC
20-09-2015 22:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 505
Dołączył: 11-02-2011
Post: #19
RE: Lidia na 7MHz
(20-09-2015 22:02)SQ9RFC napisał(a):  Adrian czy mógłbym Cie uprzejmie prosić o odpowiedź na moje pytanie w wątku z radiem na NE602.

Już skończył mi się zapas ne5532. Sad

Bardzo proszę o pomoc w cyfrowym odczycie częstotliwości z Lidii. Czy jest za słaby sygnał, aby ją odczytać w UT60H ?
20-09-2015 22:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9RFC Offline
Jerzy
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 02-07-2010
Post: #20
RE: Lidia na 7MHz
... Ponawiam prośbę o odpowiedź na pytanie które Ci zadałem w tym wątku:
http://sp-hm.pl/thread-2428-post-26292.html#pid26292

73 JERZY SQ9RFC
20-09-2015 22:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości