Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrzynka antenowa SQ9GL
SP7DCB Offline
Adam
*

Liczba postów: 15
Dołączył: 07-01-2011
Post: #51
RE: Skrzynka antenowa SQ9GL
Cześć ponownie,
dziś ponownie przysiadłem do uruchomienia GL100 i to z powodzeniem.
Po podpowiedziach autora (szczególnie dot. R66 -dziękuję!!) skrzynka działa tak jak opisuje to na swojej stronie Wojtek.
Teraz kilka dni testów ... może się uda jakieś QSO na 80m bo dotychczas to pasmo było poza moim zasięgiem.

Reasumując: mój klon GL100 działa Smile


Pozdrawiam,
a.
17-02-2015 0:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 333
Dołączył: 10-07-2009
Post: #52
RE: Skrzynka antenowa SQ9GL
Adam o co chodzi z tym R66, bo u mnie go nie ma? Objawy opisałem na PW.

Wlutowałem R66 - nic to nie dało. Moje przyciski działają następująco (co widzę na wyświetlaczu):


Włączam zasilanie - palą się diody czerwona i zielona
S1 - Auto, po pstryknięciu Bypass
S2 - Locked i pulsująca żółta doida, a po pstryknięciu znów Locked, ale dioda gaśnie.
S3 - Po pstryknięciu gaśnie zielona dioda, na moment napis Unlocked i zaczyna się jazda przekaźników, która nie ma końca. Niezależnie od tego, czy podaję nośną na wejście skrzynki, czy nie. Pomaga tylko odpięcie zasilania.

Czerwona dioda pali się na odbiorze, gaśnie przy podaniu sygnału, ale tylko w opcji Bypass.
Zastanawia mnie dlaczego nie mogę ustawić efuse = 01. Wpisuję w okienko pożądane wartości, ale po kliknięciu ,,ustaw" ta wartość ciągle wraca na F9. Czy zmiana wartości fuse bitów dotyczy tylko procesora U1, czy również U2 i U3?
Po kilku minutach mojej bezczynności skrzynka wchodzi w jakiś dziwny stan uśpienia. Wyświetlacz pokazuje 0,00 MHz i SWR 99,0 lecz układ nie reaguje na żadne przyciski. Pomaga odłączenie i ponowne załączenie zasilania.

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2015 22:05 przez SP4LVC.)
17-02-2015 1:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7NHS Offline


Liczba postów: 5
Dołączył: 24-01-2013
Post: #53
RE: Skrzynka antenowa SQ9GL
Witam,
Pozwólcie, że zapytam w temacie.
Co prawda temat już wygasł ale być może jeszcze ktoś Wink
1.Otóż skończyłem montaż i zastanawiam się nad zakupem AMTGA 168A-PU albo AMTGA168- 20PU - 1 szt.
oraz AMTGA 88PA-PU albo AMTGA88-20PU - 2 szt. - które zastosować?.
2. Czy Software Ver. 2.50 Amtga168 i Software Ver.1.00 dla Amtga 88 wystarczy tylko wgrać i czy należy także zmienić w nich wartość rejestrów na efuse=01; house=DF, lfuse=E2 ?.
Może ktoś z Was posiada na zbyciu 3 takie procesory?.
Chętnie zakupię do tego celu.
Pozdrawiam.

Witam,
Przepraszam, odpowiedzi na zadane pytania już otrzymałem.
pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2015 11:35 przez SP7NHS.)
24-06-2015 21:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości