Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 303
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1191
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Masz na procku 3.3V?

Te płytki są na 100% ok. Jeżeli sumiennie i bezbłędnie wlutowałeś sprawdzone elementy o właściwych wartościach to nie ma najmniejszych probemów z odpaleniem.
Tak więc jeżeli nie działa to weź sobie pdf-a z Artura strony z wyglądem tej płytki, powiększ część z prockiem i porównaj.

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2018 13:48 przez SP4EBI.)
08-01-2018 13:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1192
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wojtku ,
Dzięki za info,wiem że płytki są ok, i jestem pewien i sprawdziłem ze 3 razy , że mam wszystko wlutowane poprawnie tak jak Artur pokazał na swoje stronie , jednego nie sprawdziłem czy mam rzeczywiście 3,3 V na procku,, na których nóżkach powinno być napięcie ?
08-01-2018 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 303
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1193
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Adam ja nie mam teraz schematu ale na stronie Artura wszystko jest...ściągnij sobie plik PCB2 ... tam masz wszystko

Pozdrawiam
Wojtek
08-01-2018 14:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 823
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1194
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Jezeli programujesz DSP to musisz miec polaczone dwie plytki (kontroler i DSP razem) inaczej nie ma 3,3V na scalak DSP i wtedy nie zaprogramujesz. Jest to czesty blad, dlatego w Tulipan 2 dodalem diode by to napiecie podawac w momecie kiedy plytki nie sa ze soba razem.

Artur
08-01-2018 20:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1195
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Artur,
Serdecznie Tobie dziękuję za informację, tak myślałem, że trzeba zrobić coś niestandardowo , ale to zawsze następne doświadczenie i nauka dla mnie i wszystkich składających Tulipana.
Jeszcze raz wielkie dzięki
------------
Adam
08-01-2018 22:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9RJQ Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 20
Dołączył: 09-02-2016
Post: #1196
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam po długiej przerwie.
Mój Tulipan DSP ożył, pora na uruchomienie kolejnych płytek.

İmage

Pozdrawiam,
Marcin SP9RJQ
07-03-2018 23:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 39
Dołączył: 20-05-2015
Post: #1197
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wygląda profesjonalnie. pozazdrościć. Jeśli można wiedzieć jak jest wykonana obudowa, jakieś szczegóły.

Pozdrawiam.

Ryszard 73
08-03-2018 17:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2GNB Offline
Staszek
****

Liczba postów: 466
Dołączył: 14-02-2015
Post: #1198
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Hej,

Mam ciekawostkę, o której nie wiem skąd się bierze i jakie jest lekarstwo. Na paśmie 40 m, przy podłączonej antenie dzieje się jak na filmie:
FILM
Po podłączeniu generatora wcz 50 Ohm, 50 uV wszystko jest ok. Mieszkam na dużym osiedlu, antena balkonowa, z którą do tej pory nie było kłopotu. Szczególnie mnie martwią zaniki czułości, która wraca na trochę po chwilowym naciśnięciu PTT oraz historie dziejące się tam, gdzie jest nośna (ok. 2.7k Hz na prawo od centrum). Nie chcę niczego sugerować, proszę o pomoc....

73 Staszek SP2GNB
24-04-2018 21:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 823
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1199
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Przekaźniki, zimne luty, lub wzbudzanie. Otworzyć, popukać, ustalić, zaradzić.
Jezeli nie przyniesie efektów, mokry palec podotykać druku ale nie uzywac PTT.

Artur
25-04-2018 0:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 303
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1200
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witaj Staszku.

Ja miałem bardzo podobny problem.
Musiałem wymienić aż trzy przekaźniki w BPF i LPF, pomimo że były nowe.

Pozdrawiam
Wojtek
25-04-2018 10:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości