Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SDR-RADIO
SP3VZX Offline
Leszek
**

Liczba postów: 93
Dołączył: 24-10-2010
Post: #11
RE: SDR-RADIO
Nowa wersja SDR-RADIO-Pro_v2.1b1524.exe
http://www.mmnt.net/db/0/0/ftp.ham-radio...io.com/2.1
tak RTL2832 działa trzeba wgrać do katalogu poramu pliki 32 lub 65 bit ze strony
http://www.aa5sh.com/files/SDR-Radio.com...130209.zip
No i oczywiście zmienić driver RTL-a 2832 programem zadig

Pozdrawiam Leszek SP3VZX..
Mój locator JO82GL90GF http://no.nonsense.ee/qthmap/
DigiRex prosty radiowy odbiornik krótkofalowy na miarę XXI wieku z cyfrowym sterowaniem i DSP
22-10-2013 20:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5AQT Offline
Roman
***

Liczba postów: 201
Dołączył: 02-03-2009
Post: #12
RE: SDR-RADIO
Witam
Wyszukałem w sieci
http://www.youtube.com/watch?v=gACv-oyemQU
Vy 73 Roman SP5AQT
29-10-2013 10:29
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ5KVS Offline
Karol
****

Liczba postów: 586
Dołączył: 26-09-2012
Post: #13
RE: SDR-RADIO
Witam. Uruchomiłem SDR-Radio v2 na moim zdalnym komputerze zainstalowanym na wsi, wraz z obsługą owego RTL2832. Działa dobrze (a jeszcze lepiej by działał gdyby nie było nadajników UKF niedaleko).
Mam jednak pewien problem - do danego "radia" zdefiniowanego w SDR-Serverze, może się podłączyć tylko jeden klient. Jest to pewną przeszkodą, ma się w końcu kolegów którzy chcieli by posłuchać co się dzieje np. na 4m Smile
Jest dla mnie oczywiste, że przy współużytkowaniu jednego odbiornika, każdy by miał co najwyżej dostęp do fragmentu jednego wybranego pasma - np. przez pierwszego usera, itp. Albo niech chociaż reszta odbiera to co pierszy user (np. admin).
No ale nie - przy próbie połączenia następnego usera, dostaję komunikat że muszę wybrać inny odbiornik (innego nie mam).
Czy jest jakieś obejście na to? A może inne oprogramowanie?

Pozdrawiam
12-12-2013 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 945
Dołączył: 28-06-2009
Post: #14
RE: SDR-RADIO
GHPSDR-Alex
12-12-2013 15:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5MET Offline
Tomek
**

Liczba postów: 72
Dołączył: 25-02-2015
Post: #15
RE: SDR-RADIO
Temat stary ale dla mnie nowy.
Uruchomiłem zdalny dostęp do SDR poprzez SDRServer V2 i wszystko działa jak należy. Mogę sobie słuchać KF-u zdalnie poprzez net. Chcę na urlopie mieć dostęp do nasłuchu ze swojej "bazy".

Pytanie, czy ktoś wie jak zabezpieczyć wejście dla innych użytkowników.
Chcę mieć jedyny dostęp do swojego konta , niestety login i hasło wyświetlają się dla wszystkich i ładują z automatu przy uruchamianiu odsłuchu.
Jeśli ktoś wejdzie na mój SDR to tym samym stracę dostęp ja dlatego chcę to zablokować. Ale nie widzę jak poukrywać te hasła dostępu .

Tomek

DOPISANE:

Chyba już to sam ogarnąłem. Wychodzi na to iż wystarczy nie aktywować zakładki On AIR i znikają moje dane z listy dostępnych serwerów a połączyć się można nadal.



Pozdrawiam Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2015 15:25 przez SP5MET.)
17-07-2015 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości