Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programator K150
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #1
Programator K150
Czy ktoś z Kolegów programował procesory programatorem K150 będącym w ofercie pana LI. Zanabyłem taki drogą kupna i okazał się doskonałym sprzętem -programuje dwa typy piców - 16F84 i 16F628 - wszystkich innych z bardzo rozbudowanej listy po prostu nie rozpoznaje.
14-12-2016 18:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 28-05-2010
Post: #2
RE: Programator K150
Mam taki programator z innego źródła i nie stwierdzam takich problemów.
Może spróbuj ponownie zaprogramować procesor w programatorze - program ze strony twórcy autor programatora http://www.kitsrus.com/pic.html .
Jak rozumiem nie odczytuje sygnatury procesorów ?
Też nie zaszkodzi sprawdzić jakość połączeń , bo za parę pln to ryżowce się bardzo nie starają.
14-12-2016 22:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9IZM Offline
Jerzy
**

Liczba postów: 59
Dołączył: 18-12-2009
Post: #3
RE: Programator K150
Tak, nie odczytuje - możliwe że błąd jest w sofcie procesora na pokładzie programatora. Ale że biednemu zawsze wiatr w oczy - to chwilowo nie mam 16F 628A w dil, a żeby było ciekawiej moja wersja programatora ma procesor wlutowany. Sam programator był sprawdzany na różnych komp. z różnymi wersjami WIN (XP, 7) i efekt taki sam.Złe lutowanie raczej wykluczam.

73 Jurek
15-12-2016 18:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości