Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 8 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
K2KP Offline
Arek
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 06-07-2009
Post: #1081
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(23-04-2017 21:56)SQ7BCN napisał(a):  Działa wszystko prawidłowo, podłączałeś do komputera przez CAT-a?
Marek,
Jeszcze nie mialem okzaji podlaczac do komputera. Moze uda sie cos zrobic w przyszlym tygodniu . Jka cos to dam znac. Reszta funkcji wydaje sie dzialac poprawnie. Jedyne co to po wgraniu nowego firmware "szerokosc " filtru pokazala sie od 300 do -1 !!. Jak tylko ruszylem encoderem to wskoczylo bodajze 2900. Kiedys mialem podobna przygode tylko ze z moca. Wskoczylo bodajze -1 ale po przekreceniu encoder numery wrocily do normy. To wydarzylo mi sie tylko raz , tak wiec nie wiem czy to jest blad w oprogramowaniu czy poprostu po wgraniu nowego firmware tak sie stalo.

Arek
25-04-2017 21:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
*

Liczba postów: 34
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1082
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam Panowie,
Mam pytanie , na 1 pcb Artura ,pomiędzy dwoma mini USB, jest gniazdo wyjściowe oznaczone PA mini A4D , gdzie coś takiego zdobyć łącznie z wtyczką ?
Pozdrawiam
25-04-2017 21:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 273
Dołączył: 30-07-2011
Post: #1083
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(25-04-2017 21:35)K2KP napisał(a):  ... tak wiec nie wiem czy to jest blad w oprogramowaniu czy poprostu po wgraniu nowego firmware tak sie stalo.

Po wgraniu nowego firmware - nowszej/starszej wersji należy zrobić reset do ustawień domyślnych. Inaczej mogą pojawić się takie przypadkowe pojedyncze "artefakty". Od jakiegoś czasu w firmware jest zaimplementowana funkcja sprawdzająca zgodność zawartości pamięci FRAM i jak coś jest nie tak, to z automatu przywracane są ustawienia fabryczne. Zauważyłem, że nie zawsze ten automat działa prawidłowo.

73 Paweł
25-04-2017 22:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
****

Liczba postów: 434
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1084
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(25-04-2017 21:40)SP1EZC napisał(a):  Witam Panowie,
Mam pytanie , na 1 pcb Artura ,pomiędzy dwoma mini USB, jest gniazdo wyjściowe oznaczone PA mini A4D , gdzie coś takiego zdobyć łącznie z wtyczką ?
Pozdrawiam

Wpisz na znanym portalu aukcyjnym "USB-A mini 4pin"
i "szukaj" Będą tam kable i gniazda. Nie podaje adresów bo to wytną, nie wiem czy tego też nie skasują. Mam nadzieje że zdążysz.

Artur
25-04-2017 22:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
*

Liczba postów: 34
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1085
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dzięki Artur , będę szukał tam gdzie powiedziałeś.
73 Adam
25-04-2017 23:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości