Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamiennik FT232
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 993
Dołączył: 29-01-2010
Post: #1
Zamiennik FT232
Firma FTDI wypuściła tańszy i mniejszej ilości nóżek zamiennik układu FT232 FT231 wspiera nawet w 100% handshake, bardzo dobrze nadaje się do układów typu NWT.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2014 0:07 przez SQ4AVS.)
07-03-2014 17:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #2
RE: Zamiennik FT232
A konkretnie?
07-03-2014 22:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 993
Dołączył: 29-01-2010
Post: #3
RE: Zamiennik FT232
Nie rozumiem pytania Piotrze. Jakich informacji nie możesz znaleźć? Karta katalogowa dostępna na stronie producenta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2014 0:11 przez SQ4AVS.)
08-03-2014 0:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8LNG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 54
Dołączył: 13-12-2011
Post: #4
RE: Zamiennik FT232
Witam.

Też przez chwilę nie zrozumiałem, ale już wszystko ok.
To przez brak kropki, lub przecinka pomiędzy nazwami tych układów.

pozdrawiam
Paweł SP8LNG
08-03-2014 1:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #5
RE: Zamiennik FT232
W pierwszej wersji postu nie napisałeś, że chodzi o FT231 i oto zapytałem.
08-03-2014 8:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 993
Dołączył: 29-01-2010
Post: #6
RE: Zamiennik FT232
Ok dzięki Piotrze za zwrócenie uwagi ;-) Scalak naprawdę jest ok.
08-03-2014 8:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5AQT Offline
Roman
***

Liczba postów: 201
Dołączył: 02-03-2009
Post: #7
RE: Zamiennik FT232
Witam
Czytałem uważnie cały temat kilka razy i nie wiem jakiego układu dotyczy. Może koledzy mi to podpowiedzą . Ponieważ jako mechanik wiem że układ FT232 ma kilka wykonań różnią się one tylko literkami po nazwie np. FT232BM lub są inne literki.
Według moich wiadomości "praktycznych" w zależności od oznakowania mają kwarc wewnątrz na strukturze lub są takie które wymagają tak jak wspomniany FT232BM kwarcu zewnętrznego. Ja zastosowałem FT232BM w interfejsie CAT do PILIGRIMA i chodzi znakomicie w NWT taki sam układ również pracuje bez zarzutu.
Co do stylu pisania przez SQ4AVS to zauważam że przynajmniej połowa
informacji które chcesz przekazać wymaga doprecyzowania. Forum czyta wielu kolegów o różnym poziomie wiedzy którzy chcą skorzystać z podawanych informacji i tego typu niedoprecyzowania powodują u nich stres u mnie zresztą też.
VY 73! Roman SP5AQT.
08-03-2014 15:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 993
Dołączył: 29-01-2010
Post: #8
RE: Zamiennik FT232
Romanie rozwiewam Twoje wątpliwości, chodzi o układ FT231, resztę potrzebnych informacji znajdziesz w karcie katalogowej. Romanie mógłbyś pokazać mi tę połowę moich postów w których masz wątpliwości postaram się Ci sukcesywnie wyjaśniać je. Przyczyną jest duża ilość zajęć w domu i poza nim, stąd nie zawsze wszystko dokładnie przeczytam co napisałem. Jest też inna rzecz, wyjaśnienia pewnych rzeczy jak np. oznaczeń literowych, skrótów jak handshake są w necie i zwyczajnie szkoda czasu na ich powtarzanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2014 19:20 przez SQ4AVS.)
08-03-2014 19:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości