Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transceiver wg. M0NKA
Ano, jak tak to jest ok. Podoba mi się.
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Jak tak na to patrze to zaczynam nabierać coraz większej ochoty na frezarkę Wink
Brawo!
Wersja 2.7.39 dla 480x320.

.zip   fw-mchf.zip (Rozmiar: 297.79 KB / Pobrań: 788)
73 Sławek
Odpowiedz
Frezarka to super sprawa! Ja zrobiłem już 4 sztuki i dopiero ta czwarta spełnia moje oczekiwania.
Jeżeli nie masz zaplecza maszynowego lub kogoś kto ma dobrą i precyzyjną frezarkę do dyspozycji to nie da się na kolanach lub imadle zrobić takiej maszyny.
Tak więc lepiej kupić gotową.
Dzięki Sławku za plik!
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Mam dostęp do dużej maszyny z podzielnicą Smile
73 Sławek
Odpowiedz
No to można samemu coś fajnego zrobić ale trzeba dużo precyzji i cierpliwości chociaż koszy nie będą małe i może lepiej rozważyć gotowca.

Soft działa! Wodospad daje się wyłączać ale byłoby super gdyby spektrum spadało w tym momencie na sam dół a nie pozistawało na środku ekranu.
Na miejscu wodospadu jest Disabled. Ale powolutku, to tylko taka moja sugestia.
Dzięki jeszcze raz! Smile Smile Smile
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz
Thomas zgłosił taką potrzebę, jeśli nikt się tym nie zajmie w ciągu kilku dni to jak zakończę robotę przy touch panelu, sam się za to zabiorę. Danilo walczy teraz akurat z przystosowaniem projektu do kompilacji pod procesor H7.

Myślę że w momencie uruchomienia sprzedaży płytek do OVI40 otworzymy nowy wątek tak aby nie dorzucać tutaj innego urządzenia.
EDIT: już założyłem tutaj.
73 Sławek
Odpowiedz
Witajcie,
doszliśmy do ściany z zajętością pamięci FLASH w procesorach z 512kB w oprogramowaniu UHSDR. Od przyszłego tygodnia zostanie usunięta z oprogramowania FreeDV dla tych procesorów. Ot prezent pod choinkę Wink Jeśli ktoś ma taki procesor a używa FreeDV to radzę wymienić na taki z 1024kB Flash (STM32F4xxVGT). Innego wyjścia nie ma. Taka operacja spowoduje możliwość korzystania ze starych rozwiązań Chrisa może jeszcze przez miesiąc lub dwa. Bardziej korzystnym rozwiązaniem jest przesiadka na nowy pakiet UI z OVI40 (nowy, bardziej wydajny procesor F7).
Spokojnych Świąt!
73 Sławek
Odpowiedz
.....
Odpowiedz
Sitodruk. Zamawiasz sito w zakładzie poligraficznym, zakładasz na ramkę drewnianą, rakla do ręki i jazda. Na gładkim będzie dobrze wyglądać. Możesz używać różnych kolorów. Nie pamiętam teraz nazw farb, po nowym roku podeśle.
73 Sławek
Odpowiedz
Szczęśliwego Nowego Roku 2018!
Pozdrawiam
Wojtek
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości