Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
SQ9HHU Offline
Bartek
*

Liczba postów: 49
Dołączył: 05-09-2010
Post: #1
Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
Witam serdecznie.Czy posiada ktoś serwisówkę lub sam schemat,do generatora KZ
1623 firmy Zopan. Google niestety nic nie znajduje,tylko zdjęcia i parametry generatora.
Znalazłem tylko materiały do generatora PG19 Zopan. Różnica między nimi jest tylko taka że KZ1623 posiada dodatkowy zakres 82-108MHz.
SQ9HHU Bartek İmage
02-01-2019 17:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 28-05-2010
Post: #2
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
Trzeba się zarejestrować by korzystać z zasobów.
https://www.radiomuseum.org/r/kabid_sign...z1623.html
02-01-2019 19:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
digmalon Offline


Liczba postów: 2
Dołączył: 10-10-2010
Post: #3
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
Zobacz tutaj http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypot...Z_1623.pdf
03-01-2019 0:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WIKTG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 57
Dołączył: 22-02-2010
Post: #4
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
Nie trzeba się rejestrować. Lewym klawiszem myszy klikamy na miniaturze schematu,
pojawi się większy wymiarowo kawałek schematu. Na nim klikamy też lewym klawiszem myszy i dalej wg tego, co się pojawi (adres mail, weryfikacja - czy nie automat).
03-01-2019 9:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 28-05-2010
Post: #5
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
(03-01-2019 0:34)digmalon napisał(a):  Zobacz tutaj http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypot...Z_1623.pdf
To tylko parametry generatora, brak schematu, instrukcji.
03-01-2019 11:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYN Offline
Janusz
*

Liczba postów: 43
Dołączył: 17-05-2012
Post: #6
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
(03-01-2019 9:50)WIKTG napisał(a):  Nie trzeba się rejestrować. Lewym klawiszem myszy klikamy na miniaturze schematu,
pojawi się większy wymiarowo kawałek schematu. Na nim klikamy też lewym klawiszem myszy i dalej wg tego, co się pojawi (adres mail, weryfikacja - czy nie automat).

Trzeba się zarejestrować, nie wprowadzaj w błąd.
03-01-2019 11:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9HHU Offline
Bartek
*

Liczba postów: 49
Dołączył: 05-09-2010
Post: #7
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
(03-01-2019 9:50)WIKTG napisał(a):  Nie trzeba się rejestrować. Lewym klawiszem myszy klikamy na miniaturze schematu,
pojawi się większy wymiarowo kawałek schematu. Na nim klikamy też lewym klawiszem myszy i dalej wg tego, co się pojawi (adres mail, weryfikacja - czy nie automat).

Tak uczyniłem i się udało, bez rejestracji,dziękuję.To schemat już mam.
Może ma ktoś instrukcję serwisową.Dobrze by mieć pełną dokumentację.
(03-01-2019 11:22)AdamC napisał(a):  
(03-01-2019 0:34)digmalon napisał(a):  Zobacz tutaj http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypot...Z_1623.pdf
To tylko parametry generatora, brak schematu, instrukcji.

Zgadza się, to mam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2019 12:35 przez SQ9HHU.)
03-01-2019 12:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WIKTG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 57
Dołączył: 22-02-2010
Post: #8
RE: Generator sygnałowy KZ 1623 Zopan
Kolego SP9OYN, jeśli chcesz komu zarzucić wprowadzanie w błąd, to bardzo proszę, sprawdź najpierw sam, czy nie błądzisz.
03-01-2019 21:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości