Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Załączenie pliku foto
SPO3O2OL Offline
_._. _ _._
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 07-01-2017
Post: #11
RE: Załączenie pliku foto
deleted

Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2018 16:36 przez SPO3O2OL.)
09-12-2017 21:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 20-05-2015
Post: #12
RE: Załączenie pliku foto
Mam taki problem, że nie można otworzyć załączonych plików jpg w dziale HUSAREK DSP. Pracuję na WINDOWS 10 aktualizowanym na bieżąco. Może kotoś miał taki probem.

Ryszard 73
22-08-2018 17:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 510
Dołączył: 10-07-2009
Post: #13
RE: Załączenie pliku foto
To nie wina twojego sprzętu. Był jakiś czas temu taki incydent, że padło forum i administratorzy przenosili wszystko na inny serwer. Od tego momentu zaczęły się kłopoty z otwieraniem załączników.

Bogdan
22-08-2018 19:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 20-05-2015
Post: #14
RE: Załączenie pliku foto
Dziękuję, ale czy jest możliwość naprawienia tego?

Ryszard 73
22-08-2018 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 510
Dołączył: 10-07-2009
Post: #15
RE: Załączenie pliku foto
To już nie do mnie pytanie. Prawdopodobnie nie wszystko dokładnie zostało przeniesione.

Bogdan
22-08-2018 23:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 440
Dołączył: 30-07-2011
Post: #16
RE: Załączenie pliku foto
Witam,

Ryszardzie, możesz podać przykładowy post, w którym nie możesz otworzyć załącznika jpg? Na szybko przeglądnąłem wątek Husarka DSP od pierwszego postu, ale nie trafiłem na problem z otwieraniem jpg.

Tak, jak pisał Bogdan , po przenosinach forum na inny serwer, trochę miniaturek uległo uszkodzeniu, ale pełne rozmiary obrazków się otwierają po kliknięciu w brakującą miniaturkę.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2018 1:13 przez SQ8MVY.)
23-08-2018 1:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 20-05-2015
Post: #17
RE: Załączenie pliku foto
Już podaję:
Post: #496RE: HUSAREK DSP
Staram się budować z dokumentacją.Co prawda nie zawsze do końca zgodnie,bo nie zawsze wszystko do siebie pasuje.Np.weźmy teraz schemat VFO 10/2016.Napisane pod schematem 3x8zw a na schemacie sam zobacz na cewki ze schematu na stronie1.Pcb opisana bardzo słabo więc trzeba korzystać z pliku pomocy.Dostępny na forum plik opisu lay nie do końca zgodny ze schematem.Na schemacie 2x10uF,w pliku lay jakieś 22uF.Na schmacie z Si570 do Tr 100n a w pliku 10n.Końce Tr trudne do zlokalizowania.O błąd naprawdę bardzo łatwo.
Nawinąłem mój Tr poprawiając sobie schemat Janusza w/g schematu SP7ROH.Nie wiem czy dobrze zrobiłem.


.gif vfo_zmiany.gif (Rozmiar: 21.7 KB / Pobrań: 2403)
.gif vfo_si570.gif (Rozmiar: 30.51 KB / Pobrań: 2410)

Skręciłem 3 przewody DNE 0.35 ze sobą,ale czy to prawidłowe wykonanie Tr to do końca nie wiem.Nie znalazłem nigdzie w dokumentacji czy te 3 przewody mają być skręcone i nawijane jednocześnie czy może np.dwa razem a jeden nawinięty oddzielnie.


.gif vfo_Tr.gif (Rozmiar: 426.08 KB / Pobrań: 2281)
.gif vfo_Trr.gif (Rozmiar: 460.02 KB / Pobrań: 2210)

Wracając do tego co napisałeś kolego Piotrze to chętnie poznałbym dane o ile może zwiększyć się pobór prądu po stronie 5V przy podłączeniu modułu radiowego i pełnym wysterowaniu wzmacniacza m.cz.Kiedyś się dowiem jak dokończę mojego Husarka DSP i wówczas sam napiszę Kolegom,ale czy nie lepiej pomagać sobie wzajemnie poprzez odpowiedzi na nurtujące nas pytania.Dziękuję Piotrze.
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2017 0:42 przez SPO3O2OL.)

i dalej:
RE: HUSAREK DSP
Możesz nawijać trzema przewodami jednocześnie tylko potem musisz połapać i połączyć odpowiednie końcówki drutów. Ja w ramach odpoczynku od uruchamiania wzmacniacza skończyłem dziś płytkę LPF. Teraz dopiero widzę jak ciężko jest zrobić dobrą (szerokopasmową) końcówkę mocy. Jak mam 15 W na 50 MHz to brakuje z kolei mocy na 1,8 i 3,5 MHz. Doszedłem do wniosku, że trzeba odpocząć i przemyśleć pewne kwestie - o ile się nie okaże, że na ogólnodostępnych rdzeniach nie da się zrobić takiej końcówki.


Załączone pliki

.jpg LPF 2.jpg (Rozmiar: 384.98 KB / Pobrań: 2211)
.jpg LPF 1.jpg (Rozmiar: 443.78 KB / Pobrań: 646)

Ryszard 73
23-08-2018 14:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SPO3O2OL Offline
_._. _ _._
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 07-01-2017
Post: #18
RE: Załączenie pliku foto
(23-08-2018 1:12)SQ8MVY napisał(a):  Na szybko przeglądnąłem wątek Husarka DSP od pierwszego postu, ale nie trafiłem na problem z otwieraniem jpg.

Tak, jak pisał Bogdan , po przenosinach forum na inny serwer, trochę miniaturek uległo uszkodzeniu, ale pełne rozmiary obrazków się otwierają po kliknięciu w brakującą miniaturkę.

Sprawdziłem pliki gif wskazane przez kolegę Ryszarda SQ9IZA i nie są już otwieralne nawet w pełnym rozmiarze na profilu użytkownika.
Inne typu jpg i pdf też nie ale nie wszystkie.

Wojtek
25-08-2018 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 440
Dołączył: 30-07-2011
Post: #19
RE: Załączenie pliku foto
Witam,

Ryszardzie, tak przeoczyłem te i naście z następnych postów. Wymienione przez Ciebie załączniki, na czystym systemie się nie otwierają.

73 Paweł
26-08-2018 9:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HMAMATOR Offline
SQ9IZA
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 20-05-2015
Post: #20
RE: Załączenie pliku foto
Dzięki za potwierdzenie, ale co należy zrobić aby je otworzyć?

Ryszard 73
27-08-2018 15:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości