Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Załączenie pliku foto
SP5LXT Offline
Telegrafista
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 06-12-2017
Post: #1
Załączenie pliku foto
Pytanie jak załączyć plik foto do posta, załączone pliki w moich postach są widoczne jako miniatury zdjęć, podczas gdy u Kolegów występują w małym prostokącie pod postem z napisem ,,image,, podczas edycji próbowałem wstawić zdjęcie do posta, również pokazuje obraz pliku, a nie ,,image,,w prostokąciku. Prosił bym o wsparcie techniczne jak to zrobić, gdyż jestem przyzwyczajony do innych rozwiązań, a chcę się dostosować do zasad tu przyjętych.

Vy 73! Adam SP5LXT
08-12-2017 19:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 22-10-2015
Post: #2
RE: Załączenie pliku foto
Jak wstawisz tylko plik obrazka jako załącznik to będziesz miał "image" ale jak oprócz tego wstawisz "w tekst" to będzie miniaturka i tak chyba jest lepiej bo już wstępnie widać co obrazek przedstawia.

73 Wojtek
08-12-2017 20:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5LXT Offline
Telegrafista
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 06-12-2017
Post: #3
RE: Załączenie pliku foto
(08-12-2017 20:21)SP9-06-109 napisał(a):  Jak wstawisz tylko plik obrazka jako załącznik to będziesz miał "image" ale jak oprócz tego wstawisz "w tekst" to będzie miniaturka i tak chyba jest lepiej bo już wstępnie widać co obrazek przedstawia.
W ten sposób u mnie jest bez zmian, w wolnej chwili przyjrzę się temu.

Vy 73! Adam SP5LXT
08-12-2017 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 404
Dołączył: 30-07-2011
Post: #4
RE: Załączenie pliku foto
Witam,

Może obrazek wyjaśni wszystko...
1. klikasz, i z okna, które się pojawi wybierasz plik z dysku - np. obrazek,
2. klikasz, aby wybrany plik wysłać na serwer
3. klikasz, aby wstawić załącznik do postu między tekst.

Jak nie chcesz między tekstem wstawiać obrazka, to pomijasz krok 3. Wówczas załączone pliki będą widoczne tylko na dole postu w "ramce" - tak jak poniżej...


Załączone pliki Miniatury
İmage

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2017 17:16 przez SQ8MVY.)
09-12-2017 1:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5LXT Offline
Telegrafista
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 06-12-2017
Post: #5
RE: Załączenie pliku foto
(09-12-2017 1:00)SQ8MVY napisał(a):  Witam,

Może obrazek wyjaśni wszystko...
1. klikasz, i z okna, które się pojawi wybierasz plik z dysku - np. obrazek,
2. klikasz, aby wybrany plik wysłać na serwer
3. klikasz, aby wstawić załącznik do postu między tekst.

Jak nie chcesz między tekstem wstawiać obrazka, to pomijasz krok 3. Wówczas załączone pliki będą widoczne tylko na dole postu w "ramce" - tak jak poniżej...
Dzięki za okazałą pomoc, to akurat znam, w moim pierwszym poscie pisałem w czym problem, że zamiast miniatur foto chcę by to było: "napis image w ramce" , a po dopiero kliknięciu na nim ukazał się obraz.

Vy 73! Adam SP5LXT
09-12-2017 12:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 22-10-2015
Post: #6
RE: Załączenie pliku foto
A to chyba jest tak jak umieszczasz jako link z zewnetrznego serwera.
np İmage

73 Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2017 14:52 przez SP9AWP.)
09-12-2017 14:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9AWP Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 77
Dołączył: 22-10-2015
Post: #7
RE: Załączenie pliku foto
ale jak widać też nie, no to ja się poddaję Big Grin

73 Wojtek
09-12-2017 14:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SPO3O2OL Offline
_._. _ _._
****

Liczba postów: 285
Dołączył: 07-01-2017
Post: #8
RE: Załączenie pliku foto
Image w ramce zamiast miniatur to błędy forum,wcześniej tak nie było.Zdecydowanie bardziej czytelne są miniatury.
Od pewnego czasu jest problem z dodawaniem plików użytkowników.
Widać w historii forum,że duża ilość miniatur nie jest poprawnie wyświetlana.
Post Pawła dobrze wyjaśnia jak wprowadzać pliki z dysku użytkownika na forum ale opcje:
Wybierz plik,Dodaj załącznik,Wstaw do posta
na obecną chwilę nie są pokazywane.Tak jest u mnie.

Z zewnętrznego serwera można zrobić dowolny napis bez ramki za pomocą ikonki wprowadź link.
Podajesz link-OK,wprowadzasz opis dla linku-OK.Trzy przykłady opisu dla tego samego pliku.

Image

Mapa

Admin

Wojtek
09-12-2017 17:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
****

Liczba postów: 404
Dołączył: 30-07-2011
Post: #9
RE: Załączenie pliku foto
(09-12-2017 12:24)SP5LXT napisał(a):  ...zamiast miniatur foto chcę by to było: "napis image w ramce" , a po dopiero kliknięciu na nim ukazał się obraz...

Wiem o co chodzi. Tak się dzieje, jak z jakiś przyczyn mechanizm generowania miniaturek nie wygeneruje miniaturki obrazu, lub z czasem zostanie ona uszkodzona , usunięta z powodu np awarii, itp... Wówczas silnik nie ma potrzebnej miniaturki i wstawia napis image...

Z ciekawości przeglądałem kilka postów, w których wiem, że były widoczne miniaturki. Natomiast dzisiaj jest widoczny tylko napis image

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2017 18:00 przez SQ8MVY.)
09-12-2017 17:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5LXT Offline
Telegrafista
*

Liczba postów: 21
Dołączył: 06-12-2017
Post: #10
RE: Załączenie pliku foto
(09-12-2017 17:19)SPO3O2OL napisał(a):  Image w ramce zamiast miniatur to błędy forum,wcześniej tak nie było.Zdecydowanie bardziej czytelne są miniatury.
Dziękuję za wyczerpujące informacje, trafiło to do mnie, czyli wszystko robię dobrze, wcześniej tu zaglądałem i nie zwracałem na to uwagi, zalogowanym użytkownikiem jestem od trzech dni, po prostu nie wiedziałem.

Vy 73! Adam SP5LXT
09-12-2017 19:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości