Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sterownik Rotora z Remoteqth
SQ7BCN Offline
Marek
**

Liczba postów: 51
Dołączył: 04-11-2016
Post: #1
Sterownik Rotora z Remoteqth
Robił ktoś może i używa sterownik rotora:
Link do projektu
Tylko w wersji do rotora ze sterowaniem impulsowym , w oryginale jest potencjometr lecz jest firmware do wersji impulsowej tylko wymaga małej przeróbki i tu nie wszystko jest jasne, może ktoś to już przerabiał.
03-06-2017 21:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
K2KP Offline
Arek
***

Liczba postów: 111
Dołączył: 06-07-2009
Post: #2
RE: Sterownik Rotora z Remoteqth
Witam,
Tu chyba masz orginal https://blog.radioartisan.com/yaesu-rota...interface/
O ile mi dobrze wiadomo to jest grupa na yahoo dla tego rotora. Tam znajdziesz wszystki informacje . Generalnie rotor oparty o "platforme" arduino.

Pozdrawiam
Arek K2KP
13-06-2017 17:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
**

Liczba postów: 51
Dołączył: 04-11-2016
Post: #3
RE: Sterownik Rotora z Remoteqth
Link do oryginału to podałem dotyczy wersji z potencjometrem , potrzebuję sterowanie impulsowe. temat już opanowany sterownik działa.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę udostępnić dokumentację.
18-06-2017 8:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
CANISLUPUS Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 15
Dołączył: 09-11-2016
Post: #4
RE: Sterownik Rotora z Remoteqth
(18-06-2017 8:20)SQ7BCN napisał(a):  Link do oryginału to podałem dotyczy wersji z potencjometrem , potrzebuję sterowanie impulsowe. temat już opanowany sterownik działa.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę udostępnić dokumentację.

Przecież oryginalny kod K3NG przewiduje prace z impulsatorem oraz autor udostępnia dokumentację: https://github.com/k3ng/k3ng_rotator_controller/wiki
16-08-2017 8:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
**

Liczba postów: 51
Dołączył: 04-11-2016
Post: #5
RE: Sterownik Rotora z Remoteqth
W tym problem że oryginał działa tylko z potencjometrem , ten link co podałes jest do innego sterownika.
Link do sterownka:
https://remoteqth.com/wiki/index.php?pag...ersion+3.3
04-10-2017 12:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości