Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 499
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
Witam

Mam transoptory PC817. Jak wykonać separację galwaniczną na tych układach ?
29-04-2017 12:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 387
Dołączył: 10-07-2009
Post: #2
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
Adrian wybacz, ale formułujesz pytania jak przedszkolak. Przejrzyj internet, bo my nie wiemy co chcesz separować i od czego. W necie znajdziesz chyba dosłownie z tysiąc (jak nie więcej) układów na tych transoptorach.

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2017 12:34 przez SP4LVC.)
29-04-2017 12:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 499
Dołączył: 11-02-2011
Post: #3
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
OK.

Chcę odseparować komputer od TRX-a TS-450S. Pytałem wujka google, ale nie znalazłem nic specjalnego co by mi służyło do tego celu.

VOX czasami mi odskakuje w czasie nadawania. (przechodzi na odbiór gdy nadaje np. na JT9+JT65). Tu tkwi problem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2017 14:27 przez SQ8NZD.)
29-04-2017 14:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9RQA Offline
Krzysztof
***

Liczba postów: 167
Dołączył: 30-09-2009
Post: #4
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
https://www.google.pl/search?q=ts+450+ca...80&bih=790
29-04-2017 16:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9VEY Offline
Bogdan
*

Liczba postów: 11
Dołączył: 09-03-2013
Post: #5
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
Na przykład taki ze strony kolegi SQ1GU interfejs
tylko musisz podłączyć pod odpowiednie złącza w radiu.
29-04-2017 16:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 499
Dołączył: 11-02-2011
Post: #6
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
A sprawę z odskakującym VOX-em załatwiłem drogą dedukcji.

Kabelki, które szły do gniazda mikrofonowego TS-450S zachowywały się chyba jak kondensator i raz się ładowały, raz rozładowywały powodując przerwę w nadawaniu.

A wystarczyło odłączyć przewód od GROUND MIC, rozdzielić dwa przewody by były odsobno i spuścić go do 20 cm od podłogi.

Potem na 14.076 MHz zrobiłem z 25 QSO i nic mi się już nie rozłącza. Ooooo ! Taki mój patent na Kenwoody. Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-04-2017 15:47 przez SQ8NZD.)
30-04-2017 15:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 105
Dołączył: 21-10-2009
Post: #7
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
Na Boga Holmsie!!! Jak na to wpadłeś???

Pozdrawiam - Witek
01-05-2017 9:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 499
Dołączył: 11-02-2011
Post: #8
RE: Jak zrobić interfejs na transoptorach ?
Nie wiem, ale działa. hehe
01-05-2017 10:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości