Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wzmacniacz na IRF510
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 486
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
Wzmacniacz na IRF510
Czy zamiast IRF510 można dać IRF520 ? Chcę wycisnąć z niego jedynie 5 Wat

http://www.delboyonline.co.uk/m0dad/cons...amplif.htm

Wzmacniacz będzie służył do tego trasceivera.

Aha.... W tymże TRX-ksie poszedł jak przewidywałem IC1 - NE612. Części w drodze hi!


Załączone pliki
.pdf  f2011.pdf (Rozmiar: 480.38 KB / Pobrań: 171)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2016 8:48 przez SQ8NZD.)
04-12-2016 8:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3SWF Offline
Olgierd
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 26-09-2013
Post: #2
RE: Wzmacniacz na IRF510
Sprawdź pojemności bramek tych IRFów 510 i 520, sprawdź ile mocy potrzeba na wejściu żeby wysterować ten wzmacniacz do 5W, sprawdź ile oddaje transceiver w załączniku.
04-12-2016 10:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
****

Liczba postów: 699
Dołączył: 29-08-2009
Post: #3
RE: Wzmacniacz na IRF510
(04-12-2016 8:48)SQ8NZD napisał(a):  Czy zamiast IRF510 można dać IRF520 ? Chcę wycisnąć z niego jedynie 5 Wat

http://www.delboyonline.co.uk/m0dad/cons...amplif.htm

Wzmacniacz będzie służył do tego trasceivera.

Aha.... W tymże TRX-ksie poszedł jak przewidywałem IC1 - NE612. Części w drodze hi!

Można, ale to zły wzmacniacz jest...
zły i głupi...

PZK OT-50 Gliwice
pzk.gliwice.pl zapraszamy wszystkich chętnych z całej Polski
04-12-2016 13:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości