Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ8MVY Online
Paweł
***

Liczba postów: 243
Dołączył: 30-07-2011
Post: #11
RE: Analizator EU1KY
Andrzeju, jak podepniesz moduł pod USB, to otwiera Ci się okienko z plikami tak jak w przypadku pendrive ?
Jak tak, to po prostu skopiuj plik *.BIN z wsadem do tego katalogu i się samo zaprogramuje.

Jak chcesz programować za pomocą ST-Link Utility to TU jest tutorial jak to się robi.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2016 20:01 przez SQ8MVY.)
13-09-2016 20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Online
Andrzej
****

Liczba postów: 533
Dołączył: 20-09-2009
Post: #12
RE: Analizator EU1KY
Mam to
İmage
i co dalej ?
Idzie na razie jak po sznurku.
Już nie idzie.System Halted. No SD card.

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2016 20:33 przez SP6AUO.)
13-09-2016 20:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #13
RE: Analizator EU1KY
Tak ma być. Na karcie SD zapisywane są wyniki pomiarów, zrzuty ekranu w formacie BMP i pliki korekcyjne. Musisz włożyć kartę.
13-09-2016 20:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Online
Andrzej
****

Liczba postów: 533
Dołączył: 20-09-2009
Post: #14
RE: Analizator EU1KY
Dzięki Piotr.
Karty małej nie mam.
Jutro też jest dzień.
EU1KY AA v.3.0d działa widok w załączniku
İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2016 14:02 przez SP6AUO.)
13-09-2016 21:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Online
Andrzej
****

Liczba postów: 533
Dołączył: 20-09-2009
Post: #15
RE: Analizator EU1KY
Działa to za dużo powiedziane.
Uruchamiam HW kalibration i jest tak jak w załączniku.
İmage
Wciskam Start HW calibration i "no signal SYSTEM HALTED"
Zworka jest na HW cal.
Liczę na podpowiedź.

Andrzej
25-09-2016 13:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #16
RE: Analizator EU1KY
Sprawdź czy na obu wyjściach wzmacniaczy (filtrów) jest jakikolwiek sygnał (oscyloskopem). Amplituda powinna być kilkaset miliwoltów. Przełącz na ekran DSP (z menu) i powinieneś widzieć wyraźne piki sygnału w połowie kanałów.
25-09-2016 13:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Online
Andrzej
****

Liczba postów: 533
Dołączył: 20-09-2009
Post: #17
RE: Analizator EU1KY
Przy projektowaniu pcb zamieniłem ścieżki SDA i SCL.
Już wszystko działa.
Jest pierwszy pomiar i rozczarowanie.
Poustawiałem jak umiałem i zrzut ekranu z pomiaru terminatora 50om jak w załączniku.
İmage
Nie bardzo to wygląda.
Mile widziany komentarz

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2016 12:11 przez SP6AUO.)
26-09-2016 12:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #18
RE: Analizator EU1KY
Pytanie czy dokonałeś kalibracji wg opisanej w dokumencie procedury (najpierw hardware, potem OSL na terminatorach 5, 50 i 500 omów)?
26-09-2016 12:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Online
Andrzej
****

Liczba postów: 533
Dołączył: 20-09-2009
Post: #19
RE: Analizator EU1KY
Chcę się upewnić:
przy OSL calibration zakładamy zworę na Jmp1 i podpinamy terminatory 5,50,300om i każdą wartość kalibrujemy ?
Mam tylko jeden, 50om.
Wcześniejsze zalecenia uruchomienia wykonałem.
Tak wygląda mój DSP
İmage
jakościowo nie jest najlepiej ale da się czytać.

Andrzej
26-09-2016 14:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Offline
Piotr
*****

Liczba postów: 863
Dołączył: 28-06-2009
Post: #20
RE: Analizator EU1KY
Jest bardzo dobrze na DSP. Musisz wykonać pozostałe wzorce, ja zrobiłem 5 omów z dwóch 10 omów 1% i 500 omów z dwóch 1k 1%. wykorzystałem piny z wtyków BNC jako podpórki i dwie miedziane blaszki trzymane klamerką do złącza jako masa. W ten sposób kalibruje się wzmocnienie w torze. Bez tej kalibracji wyniki są do niczego.
Po prawidłowym skalibrowaniu na 50 omów powinieneś zobaczyć prostą linie na WFS=1 i lekko poszarpaną linie na WFS=10 dla 5 i 500 omów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2016 14:32 przez SP9FKP.)
26-09-2016 14:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości