Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podłączenie mikrofonu do 3011
SP5RF Offline
Robert
****

Liczba postów: 266
Dołączył: 13-03-2010
Post: #1
Podłączenie mikrofonu do 3011
Dzień dobry.

Jakiś czas temu kupiłem 3011 z przeznaczeniem na części. Dokładnie chodziło mi o zasilacz buforowany. Aż tu się dopatrzyłem że radyjko jest chyba przestrojone na 2m i obsadzone. No zobaczę, z tym że chcę podłączyć mikrofon ze zdjęcia i nie mam schematu jak. A wyprowadzenie kabli jest nieoczywiste.

Czy któryś z Kolegów ma schemat? Będę zobowiązany Może być nawet MMS-em albo opis zielony, niebieski, biały, brązowy....

Pozdrawiam !


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2016 1:19 przez SP5RF.)
01-05-2016 1:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 45
Dołączył: 28-05-2010
Post: #2
RE: Podłączenie mikrofonu do 3011
Mikrofon sprawdzić łatwo a też nie wiadomo w jakim jest wykonaniu.
Może te 2 strony pomogą.

.pdf  Pages from Instr serw 3001.pdf (Rozmiar: 466.35 KB / Pobrań: 168)
01-05-2016 10:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 104
Dołączył: 09-12-2010
Post: #3
RE: Podłączenie mikrofonu do 3011
Uważaj na ten mikrofon. Jeśli nie przerobiony to nie nadaje się do 3011 (zawiera wewnątrz wzmacniacz na 12V i minus na masie, FM ma 24V i plus na masie). Pozatym wkładka MGD4(5) ma 50om, a orginał zawiera najczęściej W66 (ręczny) lub wersja ze "słuchawka" jak w telefonach (modelu wkładki nie pamiętam).

Każdy dynamik z CB (600om bez wzmacniacza) nada się do 3011.
02-05-2016 5:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5RF Offline
Robert
****

Liczba postów: 266
Dołączył: 13-03-2010
Post: #4
RE: Podłączenie mikrofonu do 3011
Dziękuję Koledzy...

Już wiem czemu jest tam tak wiele przewodów - bo to do słuchawki typu telefonicznego...

Podszedłem do sprawy poważnie i kupiłem wkładki 500 om. i zrewitalizuję i wystandaryzuję (czy to po polsku Wink wszystkie wkładki...

http://allegro.pl/wkladka-dynamiczna-do-...03033.html

Co do mikrofonu ze wzmacniaczem to jest wybebeszony z elektroniki ale wkładka tam ma 50 om. Tak jak Kolega pisał. Zamienię na 500 om.

Pozamieniam i będzie OK.
02-05-2016 12:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5RF Offline
Robert
****

Liczba postów: 266
Dołączył: 13-03-2010
Post: #5
RE: Podłączenie mikrofonu do 3011
Radyjko podłączone. ma obsadę, działa ma ok 8,5W
Kanały
1, 145,542
2, 145,299
3 nie obsadzony.
5, 145,449
6, 145,207
7, 145,142
8, 145,044
9, 145,176
10, nie obs.

Kanały posprawdzam co i jak... i może coś się z tego zestroi. Smile
Frycz.


Załączone pliki Miniatury
İmage
01-11-2016 17:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości