Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Upconverter do dongla RTL-SDR
SQ8NZD Online
Adrian
****

Liczba postów: 483
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
Upconverter do dongla RTL-SDR
Witam

Czy do tego upconvertera można zastosować materiał FT50-43 ?


Załączone pliki Miniatury
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2016 8:46 przez SQ8NZD.)
16-02-2016 8:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 452
Dołączył: 02-11-2010
Post: #2
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
A co z Lidią kolego ?? Korzystałeś z pomocy Forum to uważam , że należy się nam posłuchać tego odbiornika ?
16-02-2016 8:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Online
Adrian
****

Liczba postów: 483
Dołączył: 11-02-2011
Post: #3
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
Będzie nagranie, ale na razie proszę o radę w tym temacie.
16-02-2016 8:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 452
Dołączył: 02-11-2010
Post: #4
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
http://toroids.info/FT50-43.php
16-02-2016 8:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Online
Adrian
****

Liczba postów: 483
Dołączył: 11-02-2011
Post: #5
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
(16-02-2016 8:58)SP5BMP napisał(a):  http://toroids.info/FT50-43.php

Zadałem zapytanie na elektrodzie.pl , lecz nie mam odpowiedzi. Sugerują, aby użyć rdzeni z symetryzatora antenowego TV lub numerek 43...... Mam wszystkie części oprócz tego "koralika". Jak to widzisz Januszu ? Ten katalog nie rozwiązuje mi sprawy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2016 9:04 przez SQ8NZD.)
16-02-2016 9:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 452
Dołączył: 02-11-2010
Post: #6
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
Kolego Adrianie. Przeczytaj uważnie notę katalogową i znajdziesz odpowiedź na zadane pytanie w poście #1.
16-02-2016 9:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Online
Adrian
****

Liczba postów: 483
Dołączył: 11-02-2011
Post: #7
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
(16-02-2016 9:21)SP5BMP napisał(a):  Kolego Adrianie. Przeczytaj uważnie notę katalogową i znajdziesz odpowiedź na zadane pytanie w poście #1.

Odnoszę wrażenie, że chyba tak ale nie jestem pewien. Odpowiedz mi........Yes or Not ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2016 9:26 przez SQ8NZD.)
16-02-2016 9:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 26-05-2013
Post: #8
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
Skoro posiadasz "jakieś" rdzenie, to je po prostu zainstaluj. Zmnieniaj jeden po drugim. Prześledzisz sobie efekty. I to jest właśnie sens naszego majsterkowania. Wszak radio to jeden, nieustanny eksperyment.

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
16-02-2016 10:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Online
Adrian
****

Liczba postów: 483
Dołączył: 11-02-2011
Post: #9
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
OK. Dziadku Romku Wink poeksperymentuję....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-02-2016 12:06 przez SQ8NZD.)
16-02-2016 12:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 540
Dołączył: 20-09-2009
Post: #10
RE: Upconverter do dongla RTL-SDR
Odnośnie post:#5 z symetryzatora antenowego TV nie nadaje się na pasmo 7MHz.
Za to rdzeń z symetryzatora radiowego nadaje się jak najbardziej.

Andrzej
16-02-2016 12:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości