Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programator Brenner 8
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: 21-10-2009
Post: #1
Programator Brenner 8
Programator działał bardzo dobrze winxp. Nie chce pracować pod win7. Jest na to jakiś sposób?

Pozdrawiam - Witek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014 15:00 przez SP1HQA.)
05-12-2014 15:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 29-07-2013
Post: #2
RE: Programator Brenner 8
Cześć
Jeśli jest taka opcja w win 7 "uruchom jako administrator" to spróbuj z niej skorzystać.
Ja uruchamiam go w ten sposób pod win 8.
Pozdrawiam Marek
05-12-2014 17:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: 21-10-2009
Post: #3
Big Grin RE: Programator Brenner 8
Marek. Program jako taki uruchamia się czy to poprzez kliknięcie na ikonę, jak też z poziomu administratora. Problem jest w tym, że system nie widzi programatora.
Szukałem sterownika do win7 ale nie znalazłem. Być może takiego nawet nie ma.
W najgorszym wypadku trzeba będzie zainstalować dwa systemy: win7 i winxp
( O Boże! Co ja piszę?) Smile
İmage

Pozdrawiam - Witek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014 19:02 przez SP1HQA.)
05-12-2014 19:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 29-07-2013
Post: #4
RE: Programator Brenner 8
Sprawdziłem u siebie. Mam komunikat, żeby uruchomić w trybie zgodności. Przy instalacji w win8 musiałem tylko wyłączyć to automatyczne podpisywanie sterowników i ruszył na paczce pobranej ze strony autora projektu.
Kuba SQ7OVV uruchamiał go na win7 i na XP.
Zaraz po podłączeniu na chwilkę zapalają się obie diody i gasną. Jak uruchamiam w trybie zgodności to świeci się cały czas ta od zasilania.
Rozumiem, że procek się zaprogramował bez problemów itd.
Sterowniki są w systemie prawidłowo zainstalowane.
Mój adres sq7hjb@wp.pl
İmage
05-12-2014 20:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: 21-10-2009
Post: #5
RE: Programator Brenner 8
(05-12-2014 20:33)SQ7HJB napisał(a):  Kuba SQ7OVV uruchamiał go na win7 i na XP.

Czy możesz ustalić którą wersję używa Kuba?

Niby wszystko jest OK , a nie jest. Sterownik instaluje się bez problemu, Procek jest zaprogramowany dobrze (przecież działa z win xp). Zamówiłem procesor i spróbuję z nowszymi wersjami wsadów i sterowników. Swoją drogą nie spotkałem sterownika, który w opisie miałby win7, czy 8.

Powrócę do tematu jak przyjdzie zamówiony procek.

Pozdrawiam - Witek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2014 19:58 przez SP1HQA.)
06-12-2014 19:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 29-07-2013
Post: #6
RE: Programator Brenner 8
Obydwaj używamy wersji 8miniP. PCB projektował Kuba.
Zrobiliśmy po klika sztuk dla potrzebujących
Sterownik ma w opisie 2k_xp_vista.
Ja jedynie musiałem wyłączyć podpisywanie sterowników.
A teraz uruchamiam jako administrator i śmiga aż miło.
Czy tak samo przedstawia Ci się w menadżerze urządzeń jak na moim zrzucie ekranu?
W załączniku driver, który ja instalowałem.


Załączone pliki
.rar  driver_2k_xp_vista.rar (Rozmiar: 67.15 KB / Pobrań: 195)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2014 20:19 przez SQ7HJB.)
06-12-2014 20:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: 21-10-2009
Post: #7
RE: Programator Brenner 8
Czy tak samo? ... no nie do końca. İmage

Pozdrawiam - Witek.
06-12-2014 20:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 29-07-2013
Post: #8
RE: Programator Brenner 8
No faktycznie jest drobna różnica.
Daj znać jak zrobisz test z nowym prockiem.
To nasza wersja brenner 8minip
Pozdrawiam Marek
07-12-2014 9:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1HQA Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: 21-10-2009
Post: #9
RE: Programator Brenner 8
Problemu już nie ma. Procki dotarły i po wgraniu nowszego oprogramowania wszystko działa dobrze. Trzeba jednak uruchamiać program poprzez "Uruchom jako administrator".
Marek. Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam - Witek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2014 19:47 przez SP1HQA.)
11-12-2014 19:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7HJB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 67
Dołączył: 29-07-2013
Post: #10
RE: Programator Brenner 8
Ważne, że działa i jak się okazuje urządzenie jest powtarzalne.
Pozdrawiam
11-12-2014 21:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości