Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atmega a wyświetlacz KS108
SQ9GAC Offline
Sławek
**

Liczba postów: 97
Dołączył: 23-03-2010
Post: #1
Photo Atmega a wyświetlacz KS108
Witam,

Mam taki wyświetlacz http://www.artronic.com.pl/o_produkcie.php?id=1108 podłączyłem go atmegi , wgrałem program i uzyskuje taki efekt jestem teraz zdezorientowany co źle zrobiłem , wyświetlają mi się wszystkie pixele İmage
13-08-2014 6:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3PHA Offline
Leszek / Makdaam

Liczba postów: 9
Dołączył: 04-05-2014
Post: #2
RE: Atmega a wyświetlacz KS108
Jesteś pewien, że kupiłeś negatywowy? (białe znaki na czarnym tle)
Na zdjęciu widać cały biały ekran, powinien być ciemno czarny (jak cyfry na kalkulatorze), gdy jest odłączony od zasilania.

Zdjęcie w załączniku jest małe i niewiele widać.

Leszek SQ3PHA
(Makdaam)
13-08-2014 8:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9GAC Offline
Sławek
**

Liczba postów: 97
Dołączył: 23-03-2010
Post: #3
RE: Atmega a wyświetlacz KS108
Poradziłem sobie kontrast był,źle ustawiony teraz mam inne pytanie czy można ,jeżeli tak to w jaki sposób w Basomie używać różnych fontów w tej samej linii czy na całym wyświetlaczu ?
13-08-2014 20:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości