Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przedzmacniacz
SQ8MXL Offline
Piotr
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 23-11-2010
Post: #1
Przedzmacniacz
Mam takie pytanie czy ktoś z was robił do radia przedwzmacniacz sygnału a morze występuje kupczy?
08-03-2014 23:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3SUZ Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: 30-09-2013
Post: #2
RE: Przedzmacniacz
Na jaki zakres i do jakiego radia? Bo przedwzmacniacz to brdzo szerokie pojęcie.
10-03-2014 20:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
****

Liczba postów: 725
Dołączył: 29-08-2009
Post: #3
RE: Przedzmacniacz
"....a morze występuje kupczy?..."
a może nie rozumiem...
;-)

MAc
mrn

PZK OT-50 Gliwice
pzk.gliwice.pl zapraszamy wszystkich chętnych z całej Polski
10-03-2014 21:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 191
Dołączył: 26-05-2013
Post: #4
RE: Przedzmacniacz
Przystępuję do budowy przedwzmacniacza odbiorvczego bezpośrednio przy antenie. Na 2 m.
Jakie tam dać przekaźniki (moc ponad 300 w).
Przekaźniki mają przy nadawaniu odłączyć przedzwamcniacz i zewrzeć go do masy.
Zaś druga para styków ma przenieść sygnał w.cz (qro) między gniazdami (uc1, a może n?)

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
05-06-2017 15:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4CTK Offline
Grzegorz
**

Liczba postów: 52
Dołączył: 13-07-2009
Post: #5
RE: Przedzmacniacz
U mnie wejscie zwiera filtr, przekaznik ARS-BPR-01N.
Wiecej o nim : http://www.mikrofale.iq24.pl/default.asp...mat=435332
05-06-2017 16:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2IPT Offline
Jakub
***

Liczba postów: 226
Dołączył: 01-03-2012
Post: #6
RE: Przedzmacniacz
Morze wystepuje - bylem dzis na plazy w ulubionej knajpie na kawie.

SP3F kup sobie taki przekaznik http://allegro.pl/przekaznik-koncentrycz...54808.html
Bez napiecia zwarte sa dwa porty "poziomo", po podaniu napiecia zwierane sa 4 porty - po 2 "w pionie" (to jest mniej typowe wykonanie takiego typu przekaznika). Idealna sprawa do LNA czy tez PA.
Tylko KONIECZNIE bardzo dokladnie go sprawdz. Czesc egzemplarzy jest juz bardzo mocno przepracowana i zdarzaly sie takie, ktore potrafily nie przelaczyc lub dzialaly wyraznie wolniej w jedna strone. Jesli bedzie dobry, to 1 kW na 2 m przenosi bez problemu. Izolacje maja fantastyczna.

O zlaczach UC-1 raczej zapomnij Smile

pz
09-06-2017 16:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 191
Dołączył: 26-05-2013
Post: #7
RE: Przedzmacniacz
Wyglądana to, że przekaźniki z postu Grzegorza (sp6ctk)i Jakuba - to to samo

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
10-06-2017 9:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości