(25-08-2010 12:31)SQ9MDD napisał(a): .... W związku z tym moje pytanie czy któryś z kolegów może narysować płytkę do schematu jak poniżej?
Ryszard, mówisz i masz, takie rzeczy robimy od ręki, na "cuda" trzeba chwilę poczekać!
Na zdjęciu ekran z projektem płytki, na wolnych pinach dałem zworki do masy aby można było dodać jakieś elementy konfiguracyjne ewentualnie dodatkowe sterowanie. W ATtiny2313 możesz zrezygnować z rezonatora i pracować na wewnętrznym generatorze dlatego również te piny są na złączu. Dodatkowo dodałem stabilizator na +5V gdyby układ był zasilany z 12V. Elementy przewlekane, druk jednostronny pod termotransfer tak aby szybko wykonać kilka płytek do testów. Jeśli wszystko będzie OK należałoby umieścić kilka płytek na jednej formatce.
Projekt do modyfikacji w pliku LayOut 5.0. Proszę o uwagi, poprawki, modyfikacje.
PS.
Waldek, dzięki za kilka trafnych poprawek. Do Twojej wersji dodałem opisy elementów i kilka kosmetycznych poprawek połączeń (ver.3).
Może uda się powoli "rozkręcić" pracę zespołową i zachęcić innych Kolegów do takiego sposobu projektowania.