Zdecydowanie produkty mieszania wyszly poza pasmo i to znacznie... Nie wiem czy jakikolwiek BPF sobie z tym poradzi
Tak czy siak: podstawowy problem ktory trzeba zrozumiec to fakt, ze spolecznie to mozna sobie dzialac majac INNE zrodlo utrzymania.
Pomagam znajomym krotkofalowcom jesli tylko moge nieodplatnie, zazwyczaj dokladajac do zabawy (sprzet pomiarowy wszak kosztuje
). Zrodlo utrzymania mam jednak gdzie indziej (zyje ze sprzedazy specjalistycznej wiedzy inzynierskiej, nie robie problemow z tlumaczeniem dlaczego cos ma byc tak czy inaczej, ale to wszystko jest za pieniadze). Gdybym mial zmienic profil dzialalnosci i utrzymywac sie tylko z krotkofalarstwa pewnie miesiaca bym nie pociagnal :/
Zwroccie uwage, ze nawet tacy ludzie jak DB6NT czy DL2AM nie utrzymuja sie bezposrednio z konstrukcji amatorskich - dla Nich sa to odpryski z produkcji profesjonalnej.
Reasumujac: patrzcie szerzej Koledzy, bo mowienie "mam w d*, pracuje spolecznie" jest wbrew pozorom krotkowzroczne.
No i jeszcze dodajac: jesli rozbudowales artykul to moze warto zeby byl w calosci poprawny merytorycznie. Jesli zakresy czestotliwosci koncza sie na 10 m to znaczy, ze nie jestem krotkofalowcem w ogole
Ot poziom merytoryczny Wikipedii
Aha - nie, nie mam czasu poprawic - probuje chwile odpoczac po kilkutygodniowym maratonie w pracy...
pz