![]() |
Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Dyskusja ogólna (/forum-63.html) +--- Wątek: Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link (/thread-4627.html) |
Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link - SP3HUO - 09-03-2025 20:32 Witam serdecznie, Radio IC 725 + IF U5 Link jest skonfigurowany z oprogramowaniem MixW, Wsjtx i z pozycji Cat jest wszystko OK. Radio przełącza pasma, czyta częstotliwość, ustawia TRX zgodnie z DXClastrem problem jest ze sterowaniem PTT. Sterowanie PTT jest realizowane przez Cat przez wejście CI V. Czy jesteście mi w stanie podpowiedzieć, pomóc w ustawieniu programu lub radia? W załączeniu zdjęcie ustawień Cat w programie Wsjtx. P.S. Jeżeli wiecie jak to zrobić a nie chcecie pisać prześlij nr telefonu na priva to zadzwonię pogadamy. RE: Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link - SP6IFN - 09-03-2025 23:49 Skoro piszesz że PTT chodzi po CAT, to dlaczego zmuszasz go do pracy jako VOX? Ustaw w drugim oknie również CAT jako PTT. Com będzie ten sam. Tak uważam...ale nie wiem czy się nie mylę. Mam modem zewnętrzny inny.... Ryszard RE: Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link - SP3HUO - 10-03-2025 19:21 Witaj Rysiu! Dziękuje za chęć pomocy. Podziwiam Twoje osiągnięcia w zakresie projektowania, konstrukcji, oraz wiedzy i chęci dzielenia się z innymi. Obserwuję Twoje osiągnięcia na stronie internetowej od 2005 - projektu Taurus. Co do programu Wsjtx program poprawnie pracuje z FT 818, 857 i nie ma problemu z PTT. W momencie ustawienia programu do pracy z IC 725 program steruje radiem poprawnie, ale w zakładce „PTT Metod” pozycja CAT zmienia się na nieaktywną i nie ma możliwości zaznaczenia opcji CAT, oraz portu. Radio jest w klubie będę za 3 tygodnie to spróbuję coś pokombinować może zaprogramuję do FT 818, a potem zmienię na IC 725. Jeżeli jest taka możliwość to chętnie zadzwonię podaj telefon na email: sp3huo@wp.pl Artur |