Transceiver OVI40 - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html) +--- Wątek: Transceiver OVI40 (/thread-3241.html) |
RE: Transceiver OVI40 - SP9BSL - 20-02-2019 16:36 Nie trzeba mnie za nic ciągnąć, szczegóły podam jak już będą dograne. FPGA: EP4CE15 lub CE22, ADC: ADS6145, DAC: AD9744, QFN20 to PE430x, SC-70 to przełączniki PE42xx, generator to ABLNO lub ABLNJ. Na płytce nie ma AD7801. Stabilizatory w SOT23-5 i SO8. Firmware do FPGA jest mojego autorstwa z użyciem modułów N2ADR. O więcej proszę na razie nie pytać, będzie osobny wątek ze szczegółami. RE: Transceiver OVI40 - SP3OSJ - 20-02-2019 17:09 ..... RE: Transceiver OVI40 - SP9FKP - 20-02-2019 19:20 (20-02-2019 17:09)SP3OSJ napisał(a): Tego nie przeskoczysz, samo się nie zbuduje.Ciekawa konstatacja. Parafrazując można by rzec:"tego nie przeskoczysz, samo się nie skopiuje". Nie sądzę by Sławek potrzebował jakiegoś extra pomocnika bo wie co robi. Sugerowanie mu czegokolwiek w tym momencie jest, delikatnie ujmując, nie na miejscu. RE: Transceiver OVI40 - SP3OSJ - 21-02-2019 14:05 ..... RE: Transceiver OVI40 - SP5FCS - 21-02-2019 14:44 Artur chyba nigdy nie przeczytałeś regulaminu forum. Zasady są proste jeden temat jeden wątek. Rolą moderatora jest pilnowanie przestrzegania regulaminu i merytorycznego poziomu wpisów. Rejestrując się na forum zadeklarowałeś podporządkowanie się regulaminowi. W wątku OVI40 były wpisy dotyczące trzech różnych konstrukcji. Moderator podzielił wątek OVI40 na dwie części rozdzielając opis OVI40 od opisu twoich urządzeń i tyle w temacie. W pierwszym poście wątku "TRX SDR SParrow, Eagle" dodałem informację jak powstał wątek i kto nadał mu nazwę aby nie było wątpliwości. Jeśli nie podoba ci się nowy wątek o twoich urządzeniach napisz do admina lub moderatora o usunięcie całego wątku. Cała ta dyskusja nie ma nic wspólnego z działem technicznym i wg. regulaminu powinna wylądować w koszu. RE: Transceiver OVI40 - SP3OSJ - 21-02-2019 18:56 ..... RE: Transceiver OVI40 - SP9BSL - 22-02-2019 0:37 Założyłem ten temat dla urządzenia o nazwie OVI40 w celu słuchania uwag i niesienia wsparcia dla jego użytkowników mając bezpośredni kontakt z twórcami. Niestety pomimo wielokrotnych próśb o zaprzestanie takich praktyk, wątek stał się miejscem promocji urządzeń o innych nazwach czyli niezgodnie z moimi założeniami i regulaminem forum. @SP3OSJ: Dla czego skasowałeś zdjęcia i próbujesz skasować opisy swojego sprzętu? Wstydzisz się czy może masz coś do ukrycia? Kogo "osoby" mają pytać o "te radia" jako autora, mnie? Trochę maili już w tej sprawie z resztą dostałem, ciekawe czemu? Żaden z twoich postów nie został zmieniony a jedynie przeniesiony, sam je teraz modyfikujesz bo chcesz coś ukryć, ale mogę się jedynie domyślać o co chodzi. Co do pomocy mojej osobie w czymkolwiek - bo niejednoznacznie to brzmi, nie "potrzebuje pomocy" bo należę do sporej grupy szanujących się współpracowników z forum i poza niego, którzy przedstawiają sobą realną a nie "urojoną wartość" jak w Twojej interpretacji prawa Ohma (bo domyślam się że Marcinowi wspomniałeś o liczbach zespolonych). Krótka definicja obserwowanego tu zjawiska (źródło Wikipedia): Cytat:Trollowanie (trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla forów dyskusyjnych i innych miejsc w Internecie, w których prowadzi się dyskusje. Jego celem jest wywołanie gniewu lub skupienie na sobie uwagi użytkowników sieci. Osoby uprawiające trolling nazywane są trollami. z mojej strony "END OF TOPIC". Moderator SP9BSL. RE: Transceiver OVI40 - SP3OSJ - 22-02-2019 3:06 ..... RE: Transceiver OVI40 - GREG - 23-02-2019 16:55 Witajcie, Czy w OVI40 jest możliwość wyłączenia w menu zabezpieczenia SWR gdy > 3? A może przestawienie na inną wartość niż 3? Pozdrowiam G RE: Transceiver OVI40 - SP9BSL - 24-02-2019 14:48 Funkcja ograniczania mocy wyjściowej nadajnika przy wysokim SWR została niedawno dodana i znajduje się w menu Debug ponieważ prace nad nią jeszcze twają. Możesz ją wyłączyć w menu Debug ustawiając na OFF pozycję VSWR Protect. threshold. |