Skrzynka przy antenie - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Technika Antenowa (/forum-47.html) +--- Dział: Skrzynki antenowe i przełączniki (/forum-50.html) +--- Wątek: Skrzynka przy antenie (/thread-477.html) |
RE: Skrzynka przy antenie - SP9FKP - 22-08-2013 7:41 Dla skrzynki w konfiguracji T znajdziesz gotowy algorytm strojenia w skrypcie na stronie DL2KQ. RE: Skrzynka przy antenie - EI3HMB - 30-08-2013 10:29 (21-01-2013 20:10)SP9MRN napisał(a): Otóż po dokształceniu się uważam (ale nie przetestowałem na tyle, by pomiary uznać za wiarygodne) Znalazlem cos takiego, moze cie zainteresuje: i link do opisu.. RE: Skrzynka przy antenie - SP3F - 16-11-2013 23:00 Idą długie zimowe wieczory. Dopiero niedawno dowiedziałem się o zaletach skrzynki przy antenie, i mam zamiar coś takiego sobie zmajstrować. Jestem rencistą i na kupno fabrycznej nówki raczej mnie nie stać. Widzę, że wątek ma juz parę wiosenek, i że ruch na tym temacie znikomy. Jako - żem dziadek postkomunistycznego chowu (dźwigam już 7 krzyżyk), to z cyfrówki raczej jestem na bakier. Chętnie skorzystam z tego, co "młodzież' w tej materii wymyśliła - zwłaszcza w zakresie oprogramowania. Pośledzę w spokojnych chwilach temat, niemniej byłym dzięczny za jakiś post reasumujący, a zwłaszcza za parę zdań osób, u których to ustrojstwo działa. |