HomeMade

Pełna wersja: Prośba o pomoc ICom 725 + IF U5 Link
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie,
Radio IC 725 + IF U5 Link jest skonfigurowany z oprogramowaniem MixW, Wsjtx i z pozycji Cat jest wszystko OK. Radio przełącza pasma, czyta częstotliwość, ustawia TRX zgodnie z DXClastrem problem jest ze sterowaniem PTT. Sterowanie PTT jest realizowane przez Cat przez wejście CI V. Czy jesteście mi w stanie podpowiedzieć, pomóc w ustawieniu programu lub radia? W załączeniu zdjęcie ustawień Cat w programie Wsjtx.
P.S.
Jeżeli wiecie jak to zrobić a nie chcecie pisać prześlij nr telefonu na priva to zadzwonię pogadamy.
Skoro piszesz że PTT chodzi po CAT, to dlaczego zmuszasz go do pracy jako VOX?
Ustaw w drugim oknie również CAT jako PTT. Com będzie ten sam. Tak uważam...ale nie wiem czy się nie mylę. Mam modem zewnętrzny inny....
Ryszard
Witaj Rysiu!
Dziękuje za chęć pomocy. Podziwiam Twoje osiągnięcia w zakresie projektowania, konstrukcji, oraz wiedzy i chęci dzielenia się z innymi. Obserwuję Twoje osiągnięcia na stronie internetowej od 2005 - projektu Taurus.
Co do programu Wsjtx program poprawnie pracuje z FT 818, 857 i nie ma problemu z PTT. W momencie ustawienia programu do pracy z IC 725 program steruje radiem poprawnie, ale w zakładce „PTT Metod” pozycja CAT zmienia się na nieaktywną i nie ma możliwości zaznaczenia opcji CAT, oraz portu. Radio jest w klubie będę za 3 tygodnie to spróbuję coś pokombinować może zaprogramuję do FT 818, a potem zmienię na IC 725. Jeżeli jest taka możliwość to chętnie zadzwonię podaj telefon na email: sp3huo@wp.pl
Artur
Przekierowanie