To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ultimate3S" QRSS/WSPR od QRP-Labs
Dobry wieczór, zainteresowany techniką WSPR, szukałem odpowiedniego zestawu do złożenia lub samego schematu wraz z wsadem do mikrokontrolera/arduino.

Trafiłem na zestaw "Ultimate3S" od "QRP-Labs". Długo na niego nie czekałem, przystąpiłem do montażu. I co tu dużo pisać, składanie zestawu bez problemu, konfiguracja już trochę gorzej ale to może przez to ,że słabo znam język angielski. Jakoś dałem radę.

"Pobawiłem się" dziś omawianym urządzeniem, na pierwszy ogień przetestowałem możliwości anteny balkonowej "Comet HR7". Rezultat jaki uzyskałem zamieszczam pod spodem. Ogólnie rzecz ujmując bardzo ciekawe zagadnienie i sposób na badanie/testy propagacji fal radiowych.

Nadawałem mocą 200mW. Zapraszam do zapoznania się z wideo-prezentacją.

W razie pytań chętnie na nie odpowiem.

Strona projektu: Ultimate3S

[ATTACHMENT NOT FOUND]

73! , Grzegorz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości