Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1181
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam Panowie,
Pomocy , mam problem za zaprogramowaniem , procka STM-a , na drugiej płytce Artura , mam podłączony kluczyk ST-LinkV2 do tych trzech pinów na płytce , zwarte są też piny boot0, podłączone napięcie na płytę 12V , otwieram w programie STM plik hex do DSP do drugiej płytki , i przechodzę w zakładkę Target i potem na Connect i wywala mi program błąd , że nie może połączyć się do targetu , cudowałem już na różne sposoby i nic.
A przecież tak samo programowałem płytę sterownika z LCD i to poszło bezbłędnie i wszystko działa , nic już nie wiem , help !!!
Pozdr
--------------------------
Adam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2018 7:46 przez SP1EZC.)
08-01-2018 1:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1182
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Z tego co pamiętam to nie trzeba nic zwierać! tylko programator ST- LINK bez zwierania boot0

Pozdrawiam
Wojtek
08-01-2018 12:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1183
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam Wojtku,
Robiłem i bez zwierania i ze zwieraniem tych 2 punktów na płytce , bo sądziłem , że ma to znaczenie i dalej nic.
Scalak dobrze wlutowany bez zwarć , może inna rewizja na tym scalaku, czort wie ? o co chodzi
08-01-2018 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
***

Liczba postów: 115
Dołączył: 04-11-2016
Post: #1184
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Zwierać nie trzeba tylko jezeli programujesz mając płytke nie połaczona z resztą to chyba cos z zasilaniem się tam podłaczało piszesz ,ze podajesz 12V sprawdź czy procesor jest zasilany bo nie pamietam ale cos z tym było..
08-01-2018 13:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1185
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Jeżeli procek nie jest widziany to problem leży albo w zasilaniu albo masz zwarcia między nogami ewentualnie nogi są w powietrzu.
Sprawdz czy pracuje kwarc 10Mhz

Pozdrawiam
Wojtek
08-01-2018 13:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1186
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Przy płytce z LCD , nie ma problemu wszystko poszło bez zająknięcia , a tutaj z płytką DSP , jest jakiś problem , może rzeczywiście brakuje napięcia które trzeba podać na procka, może coś źle robię ?
Może Artur , jak będzie dostępny coś podpowie.
08-01-2018 13:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1187
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Masz na procku 3.3V?

Te płytki są na 100% ok. Jeżeli sumiennie i bezbłędnie wlutowałeś sprawdzone elementy o właściwych wartościach to nie ma najmniejszych probemów z odpaleniem.
Tak więc jeżeli nie działa to weź sobie pdf-a z Artura strony z wyglądem tej płytki, powiększ część z prockiem i porównaj.

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2018 13:48 przez SP4EBI.)
08-01-2018 13:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP1EZC Offline
Adam
**

Liczba postów: 53
Dołączył: 21-05-2010
Post: #1188
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wojtku ,
Dzięki za info,wiem że płytki są ok, i jestem pewien i sprawdziłem ze 3 razy , że mam wszystko wlutowane poprawnie tak jak Artur pokazał na swoje stronie , jednego nie sprawdziłem czy mam rzeczywiście 3,3 V na procku,, na których nóżkach powinno być napięcie ?
08-01-2018 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4EBI Offline
Wojtek
****

Liczba postów: 293
Dołączył: 27-11-2009
Post: #1189
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Adam ja nie mam teraz schematu ale na stronie Artura wszystko jest...ściągnij sobie plik PCB2 ... tam masz wszystko

Pozdrawiam
Wojtek
08-01-2018 14:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #1190
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2020 13:04 przez SP3OSJ.)
08-01-2018 20:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości